Kraljevski slastičari oduševili su obožavatelje objavom recepta za tortu kraljice Viktorije. Otkrili su da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne jela krišku ovog kolača s čajem
Tim slastičara otkrio recept za biskvit-tortu kraljice Viktorije
Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Ne bacajte istrošene vrećice sa čajem, korisne su za uzgoj bilja
Tim kraljevskih slastičara podijelio je recepte za jela koja bi bila poslužena na Royal Garden zabavama, no koje su ove godine otkazane zbog pandemije. U jednostavnom receptu stručnjaci miješaju jaja, šećer, vaniliju i brašno kako bi napravili dva jednostavna biskvita koji stoje između sloja džema i maslaca. Najveću pažnju dobio je recept za biskvitnu tortu kraljice Viktorije koji je vrlo jednostavan, a tim je otkrio i da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne redovito jela krišku ovog kolača s čajem.
POGLEDAJTE VIDEO: Maleni princ pokazao kako radi puding
Pokretanje videa...
Evo kako napraviti biskvitnu tortu kraljice Viktorije:
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 grama šećera
- 150 grama neslanog maslaca
- 150 grama prosijanog samodižućeg brašna (ili dodajte prašak za pecivo u brašno)
- 1/2 žličice arome vanilije
- 100 grama džema (jagoda ili malina)
- 150 grama omekšalog nesoljenog maslaca
- 220 grama prosijanog šećera od glazure
- 1/3 štapića vanilije ili esencija vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite maslacem dva kalupa za torte od 20 centimetara (ako imate samo jedan, biskvit možete ispeći i prerezati na pola). Izmiksajte šećer, vanilin aromu i omekšali nesoljeni maslac dok ne se ne sjedine. U zasebnoj zdjeli umutite jaja. Postepeno dodajte tučena jaja, da se smjesa ne bi zgusnula. Prosijte brašno i dodajte u smjesu. Podijelite smjesu u dvije posude za tortu i 'zagladite' ih.
Stavite smjesu u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta, dok kolač ne postane zlatno smeđe boje. Umetnite čačkalicu u biskvit kako bi bili sigurni da je pečen. Izvadite biskvite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Umutite omekšali maslac s prosijanim šećerom u prahu i štapićem od vanilije (ili vanilinom aromom). Provjerite jesu li oba biskvita potpuno hladna prije nego što raširite sloj pekmeza po površini jednog biskvita
Po vrhu pekmeza namažite debeli sloj kreme od maslaca (ako vam je draže to se prvo može učiniti). Drugi biskvit nježno stavite na vrh i nježno pritisnite prema dolje. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz šalicu engleskog čaja, piše Daily Mail.
Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kako brže dobiti kockice leda u zamrzivaču? Isprobajte trik!