Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Talijanski punjeni valjčići stvoreni su za uživanje

Talijanski punjeni valjčići stvoreni su za uživanje
4

Kremasti poput gurmanskih lazanja ili slatki kao slasne palačinke, talijanski cannelloni osvajaju svijet jer im je samo mašta granica

Šuplji valjčići od tijesta mogu biti predjelo, glavno jelo, pa čak i desert, ako se pripreme s čokoladom ili posluže uz slatko tučeno vrhnje. Slast im daju kremasti umaci poput nježnog bešamela s aromatičnim muškatnim oraščićem ili rajčice koja se sljubljuje s čilijem, lukom i sjeckanim povrćem.
U originalu cannelloni se rade od domaćeg tijesta ili se kupe gotovi, a prema nekim receptima, mogu se napraviti i od tijesta za lazanje koje se prethodno malo skuha, napune se nadjevom pa zarolaju kao palačinke. Najčešće se nadijevaju špinatom ili mljevenim mesom - važno je da je smjesa kremasta i da se cannelloni mogu lako napuniti.
U vrećicu koja se puni kremom za kolače i torte stavite nastavak s velikim otvorom te dodajte nadjev za cannellone i istisnite u svaki valjčić. Isto možete učiniti i špricom.

Slatki, čokoladni cannelloni
SASTOJCI: 2 žutanjka, 60 g šećera, mango, narančin sok, 200 ml slatkoga tučenog vrhnja, 2 lista želatine, čokolada
Izmiksajte mango i sok od pola naranče u pire. Odvojite 100 g. Žutanjke, šećer i drugu polovicu soka tucite na pari. Želatinu namočite pa rastopite, pomiješajte s dvije žlice kreme, a zatim sve dodajte u kremu i promiješajte. Na kraju dodajte 100 g manga i 2/3 tučenog vrhnja. Ostavite u hladnjaku. Ostatak pirea od manga pomiješajte s preostalim šlagom. Cannellone nadjenite kremom i ukrasite pireom od manga pa prelijte gustom čokoladom.     

Fantazija sa špinatom
SASTOJCI: 200 g cannellona, 2 staklenke Umaka od rajčice sa šampinjonima, 500 g špinata, 100 g luka
Popecite luk, začinite, dodajte špinat pa pirjajte dok špinat ne uvene i umiješajte ricottu. U vatrostalnu posudu stavite umak od rajčice sa šampinjonima te u njega uronite cannellone, koje ste napunili pripremljenim nadjevom, prekrijte ih narezanom mozzarellom i pospite naribanim parmezanom. Pecite 40 min u pećnici zagrijanoj na 200C.

Sicilijanski specijalitet
SASTOJCI: 250 g mozzarelle, 175 g kuhane šunke, 250 g ricotte, 2 jaja, 12 cannellona, 400 g umaka od rajčice, 40 g parmezana, začini prema želji, sastojci za salatu
Na maslinovu ulju pirjajte luk, mrkvu, celer, rajčicu, majčinu dušicu, sol i papar te ostale začine prema želji pa kuhajte od 20 minuta do pola sata. Za nadjev izmiješajte mozzarellu, šunku, ricottu, peršin, jaja i muškatni oraščić. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a u puno vode kuhajte cannellone dok ne omekšaju. Lim premažite maslacem i malo umaka te nadjenite tjesteninu nadjevom od ricotte, prelijte umakom, pospite sirom i zapecite. Poslužite uz omiljenu salatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Trebate u nedjeljni šoping? Evo kako rade trgovine i dućani
DETALJAN POPIS

Trebate u nedjeljni šoping? Evo kako rade trgovine i dućani

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje