Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je savjet za pripremu autentične carbonare, sa samo pet sastojaka, koju treba pojesti odmah nakon što je spravljena, odnosno prije nego što se ohladi
Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U zadnje se vrijeme svađate? Pravilo 5 minuta spasit će vas
Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je za Gourmet Traveller savjet za pripremu tradicionalne carbonare, sa samo pet sastojaka koji ju čine autentičnom. Posebno je naglasio da karbonaru treba pojesti odmah nakon pripreme, dok je još vruća.
POGLEDAJTE VIDEO:
Da biste napravili autentičnu cabonaru, Bianchi kaže da će vam trebati jaja (šest žumanjka i tri bjelanjka), 50 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 200 grama sušenog svinjskog obraza (to je delicija u Italiji, ako ne možete nabaviti, može i panceta), sir (25 grama parmezana i 25 grama pecorina) i špageti s (500 grama).
Stavite kuhati tjesteninu i pazite da se skuha 'al dente'.
Narežite slaninu na tanje kockice. Premažite tavicu s malo maslinovog ulja i zagrijte ju na vatri, pa prepecite slaninu dok ne postane hrskava.
U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i sir. Začinite crnim paprom.
Špagete prebacite u tavicu, pa dodajte smjesu jaja i brzo promiješajte na laganoj vatri da se sve sjedini.
Ako vam karbonara djeluje presuha, uvijek možete dodati malo vode u kojoj se kuhala. Začinite s još malo crnog papra i poslužite, prenosi savjete The Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO (Joško Čagalj Jole) #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...