Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!
1

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je savjet  za pripremu autentične carbonare, sa samo pet sastojaka, koju treba pojesti odmah nakon što je spravljena, odnosno prije nego što se ohladi

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U zadnje se vrijeme svađate? Pravilo 5 minuta spasit će vas

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je za Gourmet Traveller savjet za pripremu tradicionalne carbonare, sa samo pet sastojaka koji ju čine autentičnom. Posebno je naglasio da karbonaru treba pojesti odmah nakon pripreme, dok je još vruća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Da biste napravili autentičnu cabonaru, Bianchi kaže da će vam trebati jaja (šest žumanjka i tri bjelanjka), 50 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 200 grama sušenog svinjskog obraza (to je delicija u Italiji, ako ne možete nabaviti, može i panceta), sir (25 grama parmezana i 25 grama pecorina) i špageti s (500 grama).

Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem
Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem

Stavite kuhati tjesteninu i pazite da se skuha 'al dente'. 

Narežite slaninu na tanje kockice. Premažite tavicu s malo maslinovog ulja i zagrijte ju na vatri, pa prepecite slaninu dok ne postane hrskava. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vincenzo Ferrauto (@vinci89ferra)

U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i sir. Začinite crnim paprom. 

Špagete prebacite u tavicu, pa dodajte smjesu jaja i brzo promiješajte na laganoj vatri da se sve sjedini.

Ako vam karbonara djeluje presuha, uvijek možete dodati malo vode u kojoj se kuhala. Začinite s još malo crnog papra i poslužite, prenosi savjete The Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO (Joško Čagalj Jole) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:44

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje
od 24. do 30. studenoga

Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje

Vage, potrudite se oko sadašnjih poslova jer bi vam mogli donijeti nagradu u financijskom obliku ili napredak u karijeri. Mogli biste primiti honorar ili sklopiti odgođeni posao koji će naglo krenuti
Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti
CRNE, PLAVE, SIVE...

Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti

Iako boju očiju prvenstveno određuje količina i raspodjela pigmenta melanina, od davnina se boju očiju povezuje i s osobnošću. Otkrijte što vaše oči govore o vama...