Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Talijanski kuhar otkrio tajnu spremanja savršene carbonare

Talijanski kuhar otkrio tajnu spremanja savršene carbonare
1

Za idealnu carbonaru, Massimo Bianchi preporučuje posebnu pancetu od svinjskih obraza, ali i drugačije miješanje jaja. Najprije se razdvajaju tri bjelanjka i šest žumanjaka pa onda miješaju

Talijanski kuhar, Massimo Bianchi, otkrio je svoju tajnu spremanja savršene karbonare svaki put. Sve što vam treba za pripremu ovog ukusnog jela jest pet sastojaka. Bianchi je svoj 'tajni' recept odlučio podijeliti s javnosti, te usput naglasio kako je važno da se karbonara jede odmah nakon kuhanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

kuhanje 01:18

Za spremanje ovog poznatog talijanskog jela još od drevnog Rima, Bianchi tvrdi da je potrebno imati slaninu guanciale. Naime, riječ je o slanini od sušenih svinjskih obraza, koja ima intenzivniju aromu od pancete, ali zato ima i mekšu teksturu. Karakteristična je za predio središnje Italije.

Nadalje, bit će vam potrebna i jaja (tri bjelanjka i šest žumanjaka), špageti, parmezan i sir pecorino (tvrdi ovčji). Ako ne možete nabaviti slaninu guanciale, panceta će biti savršeno dobar nadomjestak, a može se pronaći u većini supermarketa. Za kraj će vam trebati i malo maslinovog ulja.

Chef cooking pasta, Chef serves spaghetti carbonara on the plate

Prema Bianchiju, kuhanje biste prvo trebali započeti sa pirjanjem guanciale ili pancete u maslinovom ulju sve dok ona ne postane hrskava. Zatim odvojite žumanjke i bjelanjke te ih u zdjeli sve zajedno sjedinite prije nego što joj dodate smjesu od 25 grama pecorino sira i 25 grama parmezana. Dodajte i crnog papra koliko želite, ovisno o vašem ukusu.

Na kraju skuhajte oko 500 grama špageta u slanoj vodi i procijedite, no ostavite malo vode sa strane za kuhanje. U smjesu od jaja i sira dodajte tjesteninu, i poprženu slaninu te prelijte vodom u kojoj ste kuhali tjesteninu. Gotovu tjesteninu poslužite odmah. Naravno, ova metoda kuhara Bianchija nije jedina i mnoštvo drugih kuhara tvrdi da ima recept za savršenu karbonaru.

Orasi su super spoj s mesom, rezancima, u salati i umacima
Orasi su super spoj s mesom, rezancima, u salati i umacima

Australska TV voditeljica, Justine Schofield, tvrdila je da je za savršenu karbonaru potrebno samo četiri sastojka, a otkrila je svoj recept za Daily Mail Australia. Iz recepta je izbacila sir pecorino i bjelanjke kako bi još više pojednostavila recept.

Kuhar Dario Manca pak tvrdi da nikada ne smijete koristiti slaninu u ovom jelu, odnosno slaže se s Massimom da u receptu treba biti isključivo slanina guanciale. Također preporučuje da tjestenina bude skuhana al dente. Drugi slavni kuhari, poput Jamieja Olivera i Nigella Lawsona, preporučuju korištenje pancete umjesto guanciale, jer ju je puno lakše za nabaviti, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7
Veliki tjedni horoskop: Ovan će se sve više zaljubljivati, Ribe se moraju čuvati viroza i infekcija
od 17. do 23. studenoga

Veliki tjedni horoskop: Ovan će se sve više zaljubljivati, Ribe se moraju čuvati viroza i infekcija

Od 22. studenoga Lavove očekuje bolje razumijevanje s partnerom. Raspravljat ćete o nekim starim problemima, ali do svađa neće dolaziti. Samcima će za oko zapeti komunikativna osoba
Ovako zanimljiv kviz još niste rješavali! Probajte dati točan odgovor na svih 25 pitanja
NEDELJNA RAZONODA

Ovako zanimljiv kviz još niste rješavali! Probajte dati točan odgovor na svih 25 pitanja

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...