Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Tajna slasne mesne štruce je u odabiru omiljenih sastojaka

Tajna slasne mesne štruce je u odabiru omiljenih sastojaka
1

Pomiješaj i uživaj: Pripremite mesnu štrucu kakvu želite bez recepta kroz šest koraka, a gotovu mesnu štrucu premažite i ukrasite svježim peršinom ili bosiljkom

Kako biste uživali u različitim okusima mirisnih mesnih štruca, ne treba vam pun naramak recepata. Dovoljno je znati što se u kojem koraku pripreme može dodati i svaki put možete kreirati štrucu kakvu želite. Kako ne bi bila suha, važno je da previše ne miješate i ne stišćete smjesu s mljevenim mesom jer će joj tako, dok se peče, iscuriti najfiniji sokovi. 

Želite li iznenaditi djecu, smjesu rasporedite u namašćene kalupe za muffine pa je pecite 20 minuta. Ovaj mesni specijalitet možete pripremiti unaprijed pa ga zamrznuti, bio sirov ili pečen. No zamrznete li ga sirova, nemojte ga odmrzavati prije nego što ga stavite peći, nego ga pecite dvostruko dulje no što je predviđeno receptom.

Priprema u šest koraka

1. Odaberite meso

Zagrijte pećnicu na 175°C. U veliku zdjelu stavite 700 g mljevenog mesa (odaberite jedno ili pomiješajte): 

  • mljevene junetine 
  • mljevene puretine 
  • mljevene teletine
  • mljevene svinjetine

2. Odaberite vezivo

U zdjelu s mesom dodajte šalicu (odaberite jedno):

  • krušnih mrvica
  • riže 
  • kukuruznih pahuljica 
  • izmrvljenih krekera ili krutona
  • zobi 
  • bulgura 
  • pahuljica za instant-pire (pola šalice) 
  • ječma (pola šalice)

3. Odaberite povrće

Pripremite jednu, dvije šalice (odaberite jedan sastojak) pa dodajte u zdjelu: 

  • naribane mrkve
  • nasjeckanoga špinata 
  • nasjeckane blitve ili kelja 
  • sitno nasjeckane paprike
  • tanko narezanih šampinjona
  • naribanih i ocijeđenih tikvica 
  • sitno nasjeckanoga i propirjanoga korijena celera

4. Odaberite dodatak

Dodajte ukupno pola šalice (odaberite do dva sastojka): 

  • grožđica ili suhih šljiva
  • nasjeckanih sušenih rajčica
  • nasjeckane pancete
  • kiselih krastavaca
  • nasjeckanih kiselih feferona
  • nasjeckanih oraha 
  • nasjeckanih crvenih pečenih paprika
  • naribanog sira (može i šalicu)

5. Ispecite mesnu štrucu

Dodajte šalicu naribanog luka, četvrtinu šalice kečapa, dvije žlice nasjeckanoga začinskog bilja (peršina, vlasca, bosiljka i/ili majčine dušice), dva jaja, žlicu umaka worcestershirea, mljeveni režanj češnjaka, žličicu i pol soli te pola žličice papra. Rukama sve dobro promiješajte dok smjesa ne postane ujednačena. Oblikujte u štrucu na papiru za pečenje. Prema želji, prekrijte je tankim kriškama pancete i pecite dok bude napola gotova, otprilike pola sata.

6. Pripremite glazuru

Klasična: Pomiješajte četvrtinu šalice kečapa, dvije žličice smeđeg šećera i žličicu worcestershirea. Od češnjaka i začinskog bilja Pomiješajte četvrtinu šalice kečapa, žlicu balzamičnog octa, dvije žličice smeđeg šećera, naribani režan češnjaka i pola žličice mješavine dalmatinskih začina.

Orijentalna: Pomiješajte četvrtinu šalice kečapa, dvije žlice džema od marelica, dvije žličice umaka od soje, žličicu rižina octa (možete ga zamijeniti limunovim sokom) i žličicu mljevenog đumbira. Mesnu štrucu premažite glazurom i nastavite peći još 25 minuta. Pustite da odstoji 10 minuta prije nego što je poslužite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom
Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti
CRNE, PLAVE, SIVE...

Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti

Iako boju očiju prvenstveno određuje količina i raspodjela pigmenta melanina, od davnina se boju očiju povezuje i s osobnošću. Otkrijte što vaše oči govore o vama...