Kokice su za mnoge više od obične grickalice, a otkrivamo i savršenu rutinu pripreme koja će rezultirati uvijek jednako ukusnim i hrskavim zalogajima u kojima ćete zaista uživati
Tajna savršenih kokica krije se u izbušenoj aluminijskoj foliji
Na stranici LifeHacher objasnili su da je rješenje za savršeno pečene kokice vrlo jednostavno, a ne uključuje baratanje vrućim ili vlažnim poklopcem.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako će vam pomoći alu folija
Pokretanje videa...
Wok u koji ste stavili kokice prekrijte aluminijskom folijom koju potom izbušite na nekoliko mjesta. Izbušena folija tako omogućuje nagomilavanje pare kako bi se kokice počele otvarati, a opet ispušta dovoljno viška pa se ne skuplja na poklopcu i ne kaplje na hranu.
Dodatno, pokrov od folije odgovara svakom loncu i lako se uklanja na kraju pečenja, a pritom ne morate misliti hoćete li se opeći. Princip je jednostavan. Dakle, u lonac ili wok na vruće ulje stavite željenu količinu kokica.
Umjesto poklopca, aluminijskom folijom prekrijte lonac i na nekoliko mjesta je lagano izbušite nožem ili vilicom. Ubrzo ćete imati ukusan zalogaj bez nereda.