Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tajna dugovječnosti: Što jedu i kako žive tibetanski monasi?

Tajna dugovječnosti: Što jedu i kako žive tibetanski monasi?

Porcije računaju, svatko za svoje tijelo, vodeći računa o kriterijima visine i težine. Za njih je glavni zadatak ne prejedati se, jer se tada mogu pojaviti problemi poput viška kilograma i metaboličkih poremećaja

VIDEO

Tibet je oduvijek privlačio svojom tajanstvenošću, a mladolik izgled tibetanskih redovnika privlači pažnju i postavlja razna pitanja.

Osim duhovnog mira, imaju i mladolik izgled, stoga mnogi proučavaju njihove navike, prehranu i način života već desetljećima. Ljudi nastoje odgonetnuti taj eliksir mladosti. To zapravo nije misterij nego prilagodba života u skladu s prirodom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Salma Hayek 00:50

Sve se svodi na pravilni unos hrane

Porcije računaju, svatko za svoje tijelo, vodeći računa o kriterijima visine i težine. Za njih je glavni zadatak ne prejedati se, jer se tada mogu pojaviti problemi poput viška kilograma i metaboličkih poremećaja.

Peferiraju niskokaloričnu hranu koja je zasićena vitaminima. Hrana u samostanu je asketska, uglavnom riža i povrće s tibetanskim kruhom. Glavno piće im je tibetanski čaj u koji se dodaju sol i mlijeko. Taj je recept star više od 1400 godina i bez obzira na vrlo specifičan okus, vrlo je hranjiv i savršeno gasi žeđ.

Započinju dan u 6 ujutro

Glavni ritual tibetanskih redovnika ujutro kad se probude je uspon na vrh planine, gdje imaju tzv. pozdrav suncu i čitaju molitve. Po završetku se polijevaju hladnom vodom i izvode vježbe koje jačaju imunološki sustav.

Jedno od pravila kojih se pridržavaju jest ne miješati meso s namirnicama koje imaju visoku razinu ugljikohidrata.

Ima 102 godine i otkrila je tajnu dugovječnosti: Evo što nikad ne jede, a tu je i njen jelovnik
Ima 102 godine i otkrila je tajnu dugovječnosti: Evo što nikad ne jede, a tu je i njen jelovnik

Posljednja hrana koju pojedete probavlja se jako dugo, tako kažu stručnjaci, a kombinacija takvih tvari u jednoj porciji će biti preteška za tijelo, što može dovesti do umora i povećanja želuca.

Tibet je regija središnje Azije koja se nalazi na Tibetanskoj visoravni, a tradicionalno je njezin teritorij bio podijeljen na pokrajine U-Tsang, Kham i Amdo. U različitim razdobljima povijesti bila je ili neovisna država, ili teritorij unutar Mongolskog Carstva, ili vazalna zemlja Kine. Tek 1984. godine Tibet je otvoren za one koji žele uroniti u atmosferu drevne kulture i dotaknuti njezine tajne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se svidite bilo kome
OČARAJTE IH

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se svidite bilo kome

Od osobe koja vas zanima zatražite 'malu uslugu'. Ta taktika poznata je i kao efekt Benjamina Franklina, jer, kada osoba učini uslugu nekome drugome, ta osoba joj se odmah više i sviđa