Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Svinjska pečenka s umakom od jabuka, đumbira i ljute paprike

Svinjska pečenka s umakom od jabuka, đumbira i ljute paprike
1

Zašto jesti svinjetinu uvijek na podjenak način kada postoji toliko zanimljivih kombinacija okusa koji će vas oduševiti. Pečenka se odlično slaže s ribanim đumbirom i jabukom

Sastojci:

  • 800 g svinjske plećke
  • 300 g mahuna
  • sol
  • papar
  • mljevena crvena paprika

Za umak:

  • 3 jabuke
  • luk
  • 4 žlice jabučnog octa
  • 50 g smeđeg šećera
  • žličica svježe ribanog đumbira
  • papar
  • 2 ljute papričice
  • žlica svijetlih grožđica
  • 2 češnja češnjaka
  • timijan
  • kadulja
  • lovorov list
  • 400 g krumpira

Postupak:

Korak 1: Stavite u lonac oguljene i narezane jabuke, nasjeckan luk, češnjak i papričice te jabučni ocat, smeđi šećer, ribani đumbir, papar, grožđice, lovorov list i timijan. Zagrijte do vrenja dok se šećer ne rastopi. Kad provrije, kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta. 

Korak 2: Zadnjih 5 minuta kuhanja otklopite lonac i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Maknite lovorov list i izmiksajte umak. Svinjski odrezak rastanjite, posolite, popaprite i posipajte crvenom paprikom. Mahune skuhajte u posoljenoj vodi. Pripremljenim umakom od jabuke tanko nadjenite odrezak, zarolajte i povežite kuhinjskom vezicom. Ispod špage utaknite par listića kadulje.

Korak 3: Premažite roladu po vrhu s tankim slojem umaka od jabuka i pospite sjeckanim timijanom i stavite u posudu za pečenje s uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko 50 minuta. Ostavite da pečeno meso malo odstoji, pa ga narežite na ploške i poslužite sa umakom i kuhanim mahunama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15