Priprema mesa, krumpira i povrća u pećnici zajedno uštedjet će vam malo vremena, ali i osigurati da svu hranu prožmu fini sokovi te da okusi budu nenadmašni, što je dobar temelj za fini ručak
Sve u jednom: Svinjski vrat s povrćem i aromatičnim začinima
Pečeno meso, krumpir i povrće dobitna je kombinacija za obiteljski ručak, kad su ukućani na okupu. Donosimo vam jedan relativno jednostavan recept, kojim će zasigurno svi biti zadovoljni.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 1 i 1/2 kg svinjskog vrata
- žlica crvenog papra
- žlica zelenog papra
- 1/2 žličice mljevenog crnog papra
- žlica gorušice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice suncokretovog ulja
- žlica zrna kima
- timijan
- limunova korica
- 2 žlice soli
- 2 mrkve
- 500 g krumpira
- majčina dušica
Priprema:
U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjeckani timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinite tom mješavinom komad mesa, pa ga premažite maslinovim uljem i omotajte kuharskim koncem.
Zagrijte tavicu s malo ulja, pa zapecite meso po nekoliko minuta sa svih strana.
Prebacite meso u lim za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite poklopljeno oko jedan sat.
Za to vrijeme u blago posoljenoj vodi kuhajte 15 minuta oguljene ploške krumpira i mrkvu. Ocijedite i dodajte u zdjelu s mesom, začinite majčinom dušicom i crvenim paprom, te pecite otklopljeno na 200°C još 30 minuta.