Dok željno iščekujemo početak Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola festivala, zavirili smo u restoran Bicko i saznali kakve nam delicije spremaju u četiri dana trajanja festivala...
Svak' bi rado grick'o sa Street Food menija u restoranu Bicko
Smješten između Remetinca i Blata, osim ugodne i domaće atmosfere, Bicko svojim gostima nudi i slasna jela s grilla te nenadmašne gablece.
Ivica Kovačević, vlasnik Bicka, jednog od fantastičnih restorana u čijim ćete jelima moći uživati na Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola festivalu od 28. travnja do 1. svibnja na Bundeku, otkrio je po čemu je upravo Bicko poseban te kakve nam tanjure spremaju na festivalu dobre klope, cuge i mjuze.
Što je Bicko i što finog nudi svojim gostima?
Bicko je obiteljski restoran koji svoju ponudu bazira na kontinentalno - mediteranskom meniju. U ponudi imamo dnevna jela, jela s roštilja na drveni ugljen, riblja jela, salate i deserte. Ponuda se svakodnevno ažurira i prilagođava godišnjem dobu, a samim time i mogućnosti nabave svježih namirnica.
Po čemu ste najposebniji?
U Bicku se najčešće traži sve što je na meniju. Posebno dobro nam idu jela sa žlicom, pripremljena po sistemu „Kak su jeli naši stari“ kao i jela s roštilja na drveni ugljen gdje prednjače svinjska i juneća rebrica u BBQ umaku.
Što za vas predstavlja sudjelovanje na Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola festivalu?
Chili&Grill festival je za nas odlična prilika za predstavljanje dijela ponude restorana. Samim sudjelovanjem na Festivalu očekujemo pozitivnu reakciju posjetitelja na našu ponudu i dobru zabavu!
Što pripremate posjetiteljima?
Iz široke ponude Bickovih specijaliteta odlučili smo se raščlaniti ponudu na dva menija i to na „STREET FOOD“ meni u kojem ćemo ponuditi šiš Bicko u tortilji, cheeseburger… i „A la card“ meni koji će ponuditi jela s roštilja gdje će prednjačiti naša na daleko poznata i specifična svinjska i juneća rebrica u BBQ umaku.
Koja je tajna dobro pripremljenog jela s grilla? Imate li neki trik u rukavu?
Nema tu puno pameti, dobra namirnica, dobra priprema, dobar žar i puno, puno ljubavi!
Koje meso koristite kod pripreme jela s grilla?
Isključivo svježe meso domaćih proizvođača iz okolice Zagreba!
Bez kojih dodataka grill ne može uspjeti?
Dodaci za grill su nepotrebni! Čemu kvariti okus mesa?
Imate li neki brzinski recept koji biste voljeli podijeliti s nama?
O da! Manje mineralne u gemišt, a više za marinadu!
Gdje se jede najbolja hrana s grilla?
Kako sada stvari stoje, na Zagreb Chili&Grill festivalu.
Slažete li se da dobrog grilla nema bez dobre cuge i mjuze?
Bez dobre namirnice, dobre volje kod pripreme i pravog majstora nema cuge ni mjuze. Kad je sve to dobro onda se može opustiti uz dobru cugu i mjuzu, a upravo to će Bicko ponuditi svojim posjetiteljima!
U Bickovim specijalitetima i drugim mesnim i inim delicijama možete do mile volje uživati na Zagreb Chill&Grill festivalu, koji okuplja najbolje gril-majstore na jednom mjestu.
Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata).
Pratite nas na facebooku, Gastro.hr i portalu Chill&Grill.