Vježbe za oblikovanje mišića ruku - bicepsa i tricepsa, preporučio je profesor kineziologije i trener fitnes centra "Fit" Zdenko Bodrožić
Sutra vježbam i jedem: 13 dan programa mršavljenja
Sutrašnje vježbe za jačanje mišića trbuha i leđa radit ćete uz pomoć ručnika. Za izvođenje prvih dviju vježbi (1a, b i 2a, b) vrijede ista pravila. Ručnik je u rukama iznad glave, no ne dotiče pod - uvijek je malo odignut od podloge. Aktivni dio počinje dizanjem ruku iznad glave. Ruke slijedi glava pa ramena i lopatice. Trbuh je cijelo vrijeme čvrst i stisnut. Izdišete u aktivnome dijelu vježbe.Vježbe za leđa izvodite sasvim polako. Ne pretjerujte s podizanjem trupa od poda jer biste se mogli ozlijediti. Najvažnije je vježbu izvoditi koncentrirano i pažljivo. Ne podižite glavu, pogled je cijelo vrijeme usmjeren u pod.
VJEŽBE:
1a. Lezite na leđa i postavite noge u zrak pod pravim kutem. U rukama iznad glave držite ručnik
1b Uz izdah lagano podižete najprije ruke s ručnikom pa glavu, ramena i lopatice od podloge
2a Ručnik je u rukama iznad glave. Jedna je noga savijena, druga ispružena. Udahnite
2b. Polako izdišući dižete ruke i ispruženu nogu te pokušavate ručnikom doseći stopalo
3a Lezite na trbuh. Primite ručnik u ruke iznad glave (nije posve na podu). Gledate u podlogu
3b Polako podižete trup od podloge i povlačite ručnik prema prsima. Ne dižite tijelo naglo i ne previsoko
4a.Ručnik je u rukama iznad glave, malo odignut od poda. Udahnite
4b.Izdišući podižete ruke i gornji dio prsa od podloge, zadržite sekundu, dvije pa polako vratite
JELOVNIK, 13.DAN
Meni je sastavila dijetetičarka Anita Klima. Svaki je recept osmišljen za jednu osobu
Doručak:
1 obrok tjestenine s 1 obrokom ragua
Užina- prijepodne:
1 obrok tjestenine s 1 obrokom ragua
Ručak:
15 dag durum tjestenine, po 20 dag rajčice i crvenoga luka, po 30 dag paprike i mahuna, 50 dag tikvica, sol, mljeveni papar, paprika čili, umak od soje po želji.
U posudu uliti 3 dl vode, dodati tjesteninu, začiniti. Na posudu staviti cjedilo s mahunama. Kad zakuha, kuhati još 10 minuta. Od povrća načiniti preljev: u 1 dl vode staviti sol, papar, umak od soje i čili papriku. Ragu i tjesteninu podijeliti na jednake dijelove i jesti po obrocima.
Užina-poslijepodne:
1 obrok tjestenine s 1 obrokom ragua
Večera:
1 obrok tjestenine s 1 obrokom ragua