Sušeno voće jača imunitet i olakšava probavu, štiti od bolesti desni te liječi nesanicu. Osim toga, ima malo masnoća, a i obiluje ugljikohidratima te vlaknima
Sušenim voćem do bolje koncentracije i doze zdravlja
Iako četvrtina šalice sušenog voća ima kalorija poput pune šalice svježeg voća, ono je vrlo zdrav i ukusan međuobrok. Budući da je toliko bogato energijom, idealno je za sportaše i sve kojima treba brza “injekcija” energije. Osim toga, ima iznimno malo masnoća, a i obiluje ugljikohidratima te vlaknima, koji su presudni za normalnu probavu. Sušeno voće čuva imunitet jer sadrži mnogo antioskidansa, vitamina, magnezija i kalija. Magnezija ima najviše u sušenim marelicama, a kalija - koji je važan za dobru koncentraciju, u sušenim bananama. Sušeno voće uvijek treba čuvati na suhom, hladnom i tamnome mjestu.
Grožđice za vid i zube
Za zdrave zube dobro je jesti grožđice, koje štite od bolesti desni i karijesa. Osim toga, dobre su za vid poput mrkve. Odličan su dodatak žitnim pahuljicama i salatama, a mogu se dodati i u mesna jela.
Marelice štite kožu
Sušene marelice bogate su karotenoidima, koji smanjuju rizik od raka grla, dušnika i pluća. Samo njiih pet na dan daju 36 posto potrebne dnevne doze vitamina A, koji je važan za zdravlje kože.
Smokve za bolju krv
Idealna grickalica za slabokrvne i umorne su sušene smokve jer sadrže velike količine željeza i bakra. Također, sadrže triptofan, koji je bitan za miran san. Dobre su i za probavu te štite od raka crijeva.