Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Supertrikovi za slasno povrće uz koje će ga svi htjeti pojesti

Supertrikovi za slasno povrće uz koje će ga svi htjeti pojesti
1

Pri spremanju povrća treba biti hrabar sa začinima i isprobavati nove kombinacije okusa kako bi od 'zelenjave' dobili slasne zalogaje. Naučite ove trikove kako bi vaše povrće uvijek bilo savršeno pripremljeno

Mariniranje

Mariniranjem ćete sirovom povrću dati dodatne arome i okuse, a u isto vrijeme ćete ga prekrasno omekšati. Svu tekućinu koja vam ostane od marinade možete kasnije preliti preko gotovog jela ili prokuhati kako bi dobili glazuru.

Kada marinirate povrće, pomiješajte ga s marinadom i pustite da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Povrće tada možete termički obrađivati ili pojesti sirovo.

Marinadu za povrće je najbolje raditi s citrusima, đumbirom, maslinovim ili biljnim uljem te nekim nježnijim octom. Ne zaboravite ni sol i papar. 

Stani, to je ista osoba? Profilna vs. fotka na kojoj si 'označen'
Stani, to je ista osoba? Profilna vs. fotka na kojoj si 'označen'

Pire od povrća

Fotolia

Kada radite pire od povrća držite se onog korjenastog poput cikle, pastrnjaka, mrkve i celera da bi dobili najbolje rezultate.

Za pripremu, povrće pripremite na pari, pecite ga, grilajte ili poširajte dok ne postane sasvim mekano. Pire napravite mikserom dok ne postane sasvim glatko, a razrijediti ga možete tekućinom u kojoj se povrće kuhalo, temeljcem ili vodom, a začinite maslinovim uljem, solju i paprom.

Najljepše kuće za vikend-bijeg: Luksuz usred Gorskog kotara
Najljepše kuće za vikend-bijeg: Luksuz usred Gorskog kotara

Kako peći povrće

Dreamstime

Pečenjem ćete od svog povrća dobiti nevjerojatnu punoću okusa, a u isto vrijeme će ono biti slatkasto i putrasto.

Narezano ili cijelo malo povrće začinite solju, paprom i uljem te stavite na lim tako da je lijepo raspoređeno u jednom sloju. Pecite na 190°C dok ne posmeđi i omekša.

Kako pržiti povrće

Zagrijte tavu na srednju vrućinu i dodajte biljno ulje. U tavu tada stavite taman toliko povrća da tava ne bude pretrpana, jer bi moglo doći do kuhanja. Pržite dok povrće ne bude mekano i smeđe te začinite solju i paprom.

Žoharovo mlijeko najnoviji hit: Kažu da je bolje i od majčinog!
Žoharovo mlijeko najnoviji hit: Kažu da je bolje i od majčinog!

Kako kandirati povrće

Najbolje povrće za kandiranje su korijen celera, cikla, mrkva ili batat. Kandirajte tako da u velikoj tavi zagrijete ulje ili maslac te dodate narezano ili cijelo malo povrće. Često miješajte dok povrće ne postane mekano i svijetlo smeđe. Tada dodajte slatku tekućinu poput meda, javorovog sirupa, aceto balsamico ili jabučni ocat. Kuhajte dok sve povrće ne dobije lijepu glazuru. Ako vam se tava počne sušiti, dodajte malo vode da bi oslobodili karamelizirane komadiće s dna.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak