Komade piletine prvo posolite i popaprite te ih dodajte u tavu. Pržite ih tri minute sa svake strane, dok ne porumene i poprime lijepu zlatno smeđu boju
Super ručak: Piletina iz woka s povrćem u umaku od meda
Priprema ovog jela će trajati svega pola sata, a od njega će se najesti cijela obitelj.
Sastojci:
2 žlice suncokretovog ulja, 100 g mrkve, 300 g brokule, 200 g ljubičastog kupusa, 400 g pilećih prsa, 4 režnja češnjaka, 60 ml pilećeg temeljca, 60 ml soja umaka, 3 žlice meda, 2 žličice gustina (kukuruznog škroba), sol, papar
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Zagrijte žlicu ulja u woku na jakoj vatri. Dodajte brokulu, narezani kupus i mrkvu te ih pirjajte otprilike četiri minute. Izvadite povrće iz tave i obrišite je papirnatim ručnikom. Dodajte preostalu žlicu ulja. Komade piletine posolite i popaprite te ih dodajte u tavu. Pržite ih tri minute sa svake strane, dok ne porumene i poprime lijepu zlatno smeđu boju.
Dodajte češnjak i pržite ga 30 sekundi. Dodajte povrće natrag u tavu te sve zajedno pirjajte još minutu. U zdjelici izmiješajte pileći temeljac, med i umak od soje.
U drugoj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob sa žlicom hladne vode. Smjesu od sojinog umaka prelijte preko piletine i povrća i pržite oko 30 sekundi. Dodajte kukuruzni škrob i pustite da zavrije. Kuhajte još minutu ili dok se umak ne počne zgušnjavati. Poslužite odmah.