Za ovaj super desert trebat će vam 2 jabuke, 1 pravokutno lisnato tijesto, 50 g smeđeg šećera, 1-2 žličice cimeta, pola žličice soli i jedno jaje za premaz
Super recept: Jabuke u lisnatom tijestu fina su zimska poslastica
Prošle godine u adventsko vrijeme masovno smo pripremali kolač od lisnatog tijesta s čokoladnim namazom u obliku bora. Ove godine hit su kriške jabuka u lisnatom tijestu koje se na kraju posipaju sa šećerom u prahu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ovo je fina i nešto zdravija slastica, a vrlo je jednostavna za napraviti. Ako niste jedni od onih koji pripremaju domaće lisnato tijesto, i više nego dobro će biti kupovno.
Za ovaj super desert trebat će vam 2 jabuke, 1 pravokutno lisnato tijesto, 50 g smeđeg šećera, 1-2 žličice cimeta, pola žličice soli i jedno jaje za premaz.
Najprije ogulite jabuke i izrežite ih na tanke ploške s rupom u sredini. Potom razvaljajte lisnato tijesto na radnoj površini te ga izrežite na trakice široke od 2 do 3 centimetra. Svaku plošku jabuke omotajte trakicom tijesta. Jaje umutite i premažite po površini.
Stavite ih na lim za pečenje i pecite od 20 do 25 minuta na 180ºC ili dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Pospite smeđim šećerom, šećerom u prahu, cimetom i s malo solju za dodatnu aromu. Uživajte!