Ako su vam dosadile klasične štrudle, nećete pogriješiti ako jabuke zamijenite kruškama. Ovaj iznimno ukusan desert oduševit će sve ljubitelje krušaka
Štrudla od krušaka: Tijesto ćete jednostavno napraviti i sami
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g maslaca
- jaje
- prstohvat soli
- žličica limunova soka
- 1 i 1/2 dl mlake vode
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za nadjev:
- 100 g maslaca
- 100 g krušnih mrvica
- kilogram krušaka
- 100 g šećera
- 70 g grožđica
- maslac za premazivanje
- šećer za posipanje
Priprema:
Istresite brašno na radnu površinu. U mlakoj vodi otopite maslac, sol i jaja, izmiješajte i postupno sipajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto. Prekrijte ga posudom koju ste zagrijali na štednjaku i ostavite poklopljeno pola sata.
Popržite krušne mrvice na maslacu. Kruške ogulite, očistite i narežite na ploške. Pomiješajte šećer i grožđice.
Raširite stolnjak i pobrašnite ga. Prebacite na sredinu stola tijesto, lagano razvaljajte i premažite s malo ulja. Razvlačite ga rukama dok ne postane skroz prozirno. Tijesto pospite krušnim mrvicama, kruškama, šećerom i grožđicama.
Savijte savijaču tako da počnete od strane na kojoj se nalazi nadjev. Savijaču stavite na namašćeni lim i premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta na 190°C. Još toplu pospite šećerom u prahu.