Savijača od jabuka tradicionalna je bečka štrudla. To je popularno pecivo u Austriji, Bavarskoj, Češkoj, Sjevernoj Italiji i u mnogim drugim zemljama Europe koje su nekad pripadale Austro-Ugarskom Carstvu
Štrudla od jabuka idealna je za jesenske dane: Napravite ju u nekoliko jednostavnih koraka
Jesen nam miriše na sočne jabuke, a jedan od najpopularnijih deserta kojeg možete pronaći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ako želite napraviti ovaj brzinski slatki desert kod kuće, jednostavno slijedite dolje navedeni recept kako biste ovo jelo napravili u samo nekoliko koraka.
Sastojci:
4 jabuke - oguljene i narezane
1 šalica šećera
1 jaje
¼ šalice mlijeka
1 šalica grožđica
1 pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
1 žličica soka od limuna
1 žličica vanilije
1 žličica mljevenog cimeta
3 žlice višenamjenskog brašna
Postupak:
Pomiješajte u zdjelici jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet. Dobro promiješajte. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite tijesto. Razvaljajte ga da bude ujednačeno. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite smjesu. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala. Umutite jaje i mlijeko u zdjeli i nanesite ih na tijesto. Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije, piše Pink Villa.
Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.