Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Stručnjak tvrdi: Većina ljudi ne zna kako bi trebalo jesti pizzu

Stručnjak tvrdi: Većina ljudi ne zna kako bi trebalo jesti pizzu

Pizza je omiljena brza hrana diljem svijeta, a za neke je ljude pravo umijeće kako je jesti - bez gubitak dragocjenog nadjeva, što i omogućava istinsko uživanje u okusima

Trend jedenja pizze je konstatna u ovom modernom svijetu stalnih promjena, a ljudi je naprosto uvijek vole jesti iz jednostavnog razloga - prefina je! Također, pizza je i najpopularnije jelo koje se naručuje dostavom, osim okusa i zbog praktičnih razloga, jer nam ne treba vilica i nož kako bismo uživali u njoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Kruh bez kvasca

Pokretanje videa...

00:43

No, postoje velike šanse da je jedete pogrešno, ili barem tako tvrdi londonski stručnjak za hranu i autor svjetskog vodiča "Where to eat pizza", Daniel Young. Naime, on kaže kako se pizza nipošto ne bi smjela držati za koru dok jedete njen trokut, odnosno krišku. 

Umjesto toga, pametno je pizzu složiti u ruci kao novčanik, jer će se tako lakše gristi i ništa s nje neće "curiti", a upravo se tako jede u Napulju, mjesto gdje je omiljena svjetska hrana nastala. Evo kako to treba izgledati:

Kako jesti pizzu
Talijanski chef: Jedini recept za bolonjez koji ćete ikad trebati
Talijanski chef: Jedini recept za bolonjez koji ćete ikad trebati

Napravite sami savršeno tijesto

Iako naravno puno okusa i bogatstva pizze dolazi od nadjeva, Talijani te slavni pizza majstori će se složiti da je tajna dobre pizze u njenom tijestu.

Dalibor Rajković, poznat kao Stric ili Dado, koji tijesto mijesi više od 15 godina otkrio nam je kako napraviti savršeno tijesto za pizzu. Slijedite njegove upute korak po korak do fantastične podloge.

Recept:

  • Pola kilograma brašna stavite u jednu posudu. Možete pomiješati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko brašno, a ostalo oštro. Navedene količine bit će dostatne za dva "kućna" protvana.
  • Potom po redu dodajte sastojke: dvije žličice soli, jednu žličicu šećera, 5 g suhog kvasca (nešto manje od cijele vrećice uobičajenog pakiranja od 7 grama).
  • Kada ste gotovi sa suhim sastojcima, dodajte mokre - 0,3 dl mlijeka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinova ulja. (Iako je majstor od pizze za nas radio sa svježim kvascem, za kućnu upotrebu i manje količine preporučuje suhi kvasac)
  • Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete formu tijesta, a potom ga nastavite mijesiti na glatkoj površini.
  • Glatku površinu na kojoj mijesite tijesto obavezno pospite oštrim brašnom te također cijelo vrijeme ruke "ispirite" oštrim brašnom.
  • Kada ste zamijesili tijesto, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplome oko sat, sat i pol vremena.
  • Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a potom na njega poslažite željene sastojke. 
Pitu od jabuka možete napraviti i u mikrovalnoj - fantastična je
Pitu od jabuka možete napraviti i u mikrovalnoj - fantastična je
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom
Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje
od 24. do 30. studenoga

Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje

Vage, potrudite se oko sadašnjih poslova jer bi vam mogli donijeti nagradu u financijskom obliku ili napredak u karijeri. Mogli biste primiti honorar ili sklopiti odgođeni posao koji će naglo krenuti