Točno je sedam dana do berbe grožđa za vino Sauvignon Blanc. Godina napornog rada se napokon isplaćuje. Od pretakanja vina i analize do pakiranja, slaganja i premještanja bačvi još je mnogo toga za obaviti...
Stručnjaci su otkrili tajne kako napraviti savršeno i fino vino
Potreban je veliki tim kako bi vino na kraju imalo potrebnu kvalitetu. Jimbo je menadžer vinograda koji je cijeli život proveo na farmi. Njegov zadatak je održavanje i dobivanje najboljih mogućih prinosa. Howard je radnik koji je na šegrtskom programu Vinara Capea što mu omogućava da ide s farme na farmu i skuplja što više iskustva. Stuart je mladi enolog koji radi analize vina i degustira uzorke.
POGLEDAJTE VIDEO: Cijeli tim sudjeluje u svim aspektima pravljenja vina.
Pokretanje videa...
Na plantaži vinove loze radnici prave uzorak vina sauvignon blanc. Prvo se bere grožđe, a onda dodaje šećer i analizira postotak alkohola. Za vino sauvignon blanc potrebno je 12% alkohola. Radnici premještaju teške bačve i pakiraju ih i slažu kako bi napravili mjesta za novu berbu.
POGLEDAJTE VIDEO: Manja zrna i grozdovi u vinogradu daju intenzivniji okus
Pokretanje videa...
Nakon što su dva dana preslagivali stvari i pripremali teren za novu berbu, radnici su nezadovoljni jer je udario veliki val vrućine i ubrzao proces zrenja. Postoji mogućnost da će radnici morati brati grožđe i prije roka, ali se još uvije nadaju da će vrućina splasnuti. Zalijevaju vinograd i čiste veliku prešu od 10 tona kroz koju prolazi svo grožđe nakon berbe.
POGLEDAJTE VIDEO: Kod proizvodnje vina, kada prvo grožđe stigne, sve mora biti spremno
Pokretanje videa...
Stručnjaci su potvrdili da je vrijeme za berbu i da grožđe izgleda fantastično. Cijeli tim se odlučio prvo malo zabaviti i opustiti uz utakmicu lokalnog tima Stormers jer ih nakon toga čeka težak vikend i naporan fizički rad.
POGLEDAJTE VIDEO: Približilo se vrijeme žetve i grožđe je spremno
Pokretanje videa...
Više ovakvih videa potražite na intheboxtv.info