Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stručnjaci otkrili: Evo koliko često trebate mijenjati madrac

Stručnjaci otkrili: Evo koliko često trebate mijenjati madrac

Znate li kako očistiti madrac da biste bili sigurni da ga dobro održavate? Možda i nije potrebno čisiti ga tako redovito, no evo što stručnjaci predlažu oko toga

VIDEO

Redovito mijenjate posteljinu, no ne padne vam na pamet prečesto posvetiti pažnju čistoći madraca? Možda i ne znate koliko bi ga redovito trebalo očistiti da biste bili sigurni u to da ga dobro održavate, a vjerojatno niste do kraja sigurni ni u to kako ga čistiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Pronašla bivšeg u krevetu s ljuavncom

Pokretanje videa...

Bivši i ljubavnica 01:06

TV mreža NBC preko svog TikTok profila objavila je d stručnjaci s kojima su razgovarali smatraju da madrac treba čistiti svakih 4 do 6 tjedana. 

Započnite tako da skinete svu posteljinu, pa i zaštitne presvlake na madracu. Posteljinu ubacite u perilicu, pa uključite usisivač da usisajte sve mrvice, dlake kućnih ljubimaca i druge ostatke s madraca. Potom velikodušno posipajte madrac sodom bikarbonom, pa ju dobro utrljajte u madrac suhom spužvicom ili krpom. Ostavite pola sata do sat da odstoji, jer će soda bikarbona ukloniti neugodne mirise. Potom usisajte sodu bikarbonu s madraca. 

- Na kraju poprskajte madrac sredstvom za uklanjanje mrlja s tepiha i presvlaka. Pustite da djeluje pet minuta, pa površinu madraca temeljito istrljajte. Na kraju, prođite ga parnim čistačem, počevši od glave prema nogama. Ostavite madrac bez presvlake i posteljine dok se dobro ne prosuši, kako biste spriječili stvaranje plijesni. 

Mnogi su isječak s uputama pohvalili, no ima i onih koji misle da je čišćenje madraca svakih 6 o 8 tjedana pretjerano. 

- Mislite svakih 46 tjedana, kužim – komentira tako jedan korisnik TikToka, dok se drugi našalio napisavši da je dovoljno svakih četiri do šest desetljeća. Još jedan TikToker smatra da je dovoljno nabaviti zaštitu za madrac i oprat je u perilici za rublje svakih 4 do 6 tjedana, što je jednako efikasno kao i čišćenje madraca. 

Stari madraci idu na reciklažno dvorište, ali prvo se raspitajte
Stari madraci idu na reciklažno dvorište, ali prvo se raspitajte

- Madrac bi trebao imati vodootpornu zaštitu, pa neće biti mrlja niti potrebe da ga perete, dodaje još jedan komentator. Netko je, pak, u šali dodao da bi radije bacio madrac nego ga tako često čistio, prenosi The Miror.

- Radije bih ga češće zamijenio – zaključuje. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Mršavite brže: Top 5 namirnica koje ubrzavaju metabolizam
UVRSTITE IH U PREHRANU

Mršavite brže: Top 5 namirnica koje ubrzavaju metabolizam

Brži metabolizam smanjuje rizik od pretilosti i drugih zdravstvenih problema koji bi mogli biti uzrokovani prekomjernom težinom. Kako biste potaknuli metabolizam jedite jaja, đumbir, pijte zeleni čaj i kavu...
Dnevni horoskop za petak 30. kolovoza: Bikovi će slaviti, dok će Ribe ubrzo ići na poslovni put
EVO ŠTO VAS ČEKA

Dnevni horoskop za petak 30. kolovoza: Bikovi će slaviti, dok će Ribe ubrzo ići na poslovni put

Pročitajte dnevni horoskop za petak 30. kolovoza i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje