Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Stoljetna metoda: Ne bacajte vodu u kojoj se kuhala riža, jer je odlična za omekšavanje kose

Stoljetna metoda: Ne bacajte vodu u kojoj se kuhala riža, jer je odlična za omekšavanje kose

Riječ je o triku koji se stoljećima koristi u Indiji, Kini, Koreji i Japanu. Prelijte nekuhanu rižu hladnom vodom, operite i isperite dva puta. Rižinu vodicu iskoristite nakon trećeg ispiranja

Ispiranje kose i lica rižinom vodom u posljednje je vrijeme jedan od najvećih trendova na društvenim mrežama. Djevojke i žene pokazuju lijepo, sjajno i njegovano lice, a sve pripisuju vodi u kojoj se namakala bijela riža. Ipak, ova praksa je novi trend na zapadu, no na Dalekom istoku žene ovako nešto rade puno dulje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prestala je bojati kosu 01:10

Prema radu objavljenom u Journal of Cosmetic Chemists, japanske dvorske dame iz razdoblja Heian (između 794. i 1185. godine) navodno su svakodnevno kosu ispirale rižinom vodicom pod nazivom Yu-Su-Ru.

Pitate se zašto vam se kovrče opuste nedugo nakon što ih napravite? Evo razloga za to
Pitate se zašto vam se kovrče opuste nedugo nakon što ih napravite? Evo razloga za to

Riječ je o triku koji se stoljećima koristi u Indiji, Kini, Koreji i Japanu. Prelijte nekuhanu rižu hladnom vodom, operite i isperite dva puta. Rižinu vodicu iskoristite nakon trećeg ispiranja. Pustite je da se natopi, miješajte i vodu iskoristite odmah. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17