Sol je problem samo kad su bubrezi uništeni, i tad je definitvno treba kontrolirano uzimati. A bubrezi nikad nisu uništeni od soli nego od lošeg ritma prehrane
kojim se najčešće uništi sposobnost tijela da regulira šećer, odnosno zbog prečestog jela/pića tijelo razvije rezistenciju na inzulin.Tijelu treba omogućit duža razdoblja bez hrane (8 i više sati), tako da dobije priliku stabilizairat razinu šećera, te aktivirat metabolizam masti.Inače, ako ne unosite dovoljno soli (natrijevog klorida), radite štetu svom tijelu, jer je sol glavni elektrolit u tijelu i o soli ovise mnogi procesi na staničnoj razini.Zdravim bubrezima nije nikakav problem ni opterećenje izbacit eventualni višak soli.Ali im je problem sav šrot koji non-stop trpate u sebe, i je im problem što nemaju vrijeme posta , da se malo odmore od pumpanja.Treba jesti rijeđe, ali kvalitetnije i raznoliko, da tijelo dobije dovoljno hranjiva, a ne ga šopat šrotom svakih pola sata i ne dat mu mira da predahne i izađe van iz inzulinskog ludila.
Prikaži još ↓
k1
karboš 13
28.5.2021.
Odustani
totalno pogresno japanci jedu jako puno soli a najmanje krvozilnih problema proucite malo
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .