Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Stigle su šparoge: Pripremite ih s domaćim fužima i pršutom

Stigle su šparoge: Pripremite ih s domaćim fužima i pršutom

Iako su najbolje divlje šparoge, za ovo jelo možete koristiti i one iz uzgoja. Umjesto fuža, možete koristiti i neku drugu tjesteninu poput leptirića ili penna

Fuži s mladim divljim šparogama jedno je od najpoznatijih istarskih jela. Za 4 osobe trebat će vam 30 dag tjestenine (fuži ili bilo koja druga tjestenina), 60 dag šparoga (samo mekani dio natrgan na komadiće veličine oko 2 cm), 10 dag pršuta (narezan na tanke trakice), bosiljak, korica i sok 1 limuna, origano, 10 dag naribanog parmezana, maslinovo ulje, sol i papar.

POGLEDAJTE VIDEO: Kajgana sa šparogama

Pokretanje videa...

Na pulskoj tržnici propremljena fritaja od 1500 jaja i 10 kilograma šparoga 00:55

Kuhajte fuže ili neku drugu tjesteninu s nekoliko listića svježeg bosiljka u vodi da bude al dente.

U međuvremenu, na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje, mekani dio šparoga natrganih na komadiće, koricu i sok limuna, sol, papar i origano. Pirjajte poklopljeno pet minuta uz povremeno miješanje.

FOTO Na tržnice su stigle prve divlje šparoge, evo koliko stoje
FOTO Na tržnice su stigle prve divlje šparoge, evo koliko stoje

Zatim umiješajte pršut narezan na trakice i pirjajte još minutu. Dodajte kuhanu tjesteninu i ribani parmezan te lagano promiješajte. Po želji možete dodati dvije žlice bijelog vina ili temeljca, a ako volite kremasto, dodajte malo vrhnja za kuhanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1