"To je stanje često kod osoba koje preskaču obroke, ili imaju predugo razdoblje između dva obroka" - zašto pišete neistine? U zdrave osobe ovo je jednostavno nemoguće, budući da organizam ima svoje mehanizme koji to sprječavaju, a koji su razvijeni tijekom milijuna godina evolucije. Gušterača je organ koji luči dva hormona. Prvi je inzulin i za taj su većina ljudi čuli i znaju čemu služi. Drugi je glukagon, a taj radi suprotno od inzulina, odnosno otpušta masne kiseline iz masnih naslaga i pretvara ih u glukozu procesom koji se zove glukoneogeneza, što je naziv na proces kojim se stvara glukoza (šećer) iz supstrata koji po sastavu nisu ugljikohidrati. Da je tako kako vi ovdje tvrdite ljudi bi po cesti padali i umirali ko muhe. Za kraj, informirajte se o prehrambenom režimu koji se na engleskom zove intermittent fasting, za što je dobar i zdrav. Cijelodnevno jedenje je naše društvo uvelo zadnjih stotinjak godina, razvojem masovne prehrambene industrije. Tisućama i tisućama godina prije toga ljudi su jeli kad su imali priliku, nerjetko ne jedući cijeli dan ili čak po nekoliko dana. Pa im ništa nije bilo. Otkad je masovne prehrambene industrije počele su se pojavljivati najrazličitije bolesti i poremećaji metabolizma koji postaju prava pošast zapadnog društva.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .