Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stari recepti Zlatka Puntijara: 'I dan danas pripremam kopuna i finog jelena za uskrsni ručak'

Stari recepti Zlatka Puntijara: 'I dan danas pripremam kopuna i finog jelena za uskrsni ručak'

Recepti su iz kuharice Zrinski, jela plemstva i građanstva kako su se nekad spravljala. Za Uskrs su na stolu bili kopuni, guske race, a za desert su obavezne bile makovnjače, orehnjače, ali i kuglof, kaže Zlatko Puntijar

Nekada se postilo čak 154 dana u godini - to je bila svaka srijeda i petak, te Badnjak, korizma. Na Veliki petak podrazumijeva se baš strogi post. Jedu se nemasna jela, a to mogu biti i variva, ali i grah, kompoti, štrudle od sira te tijesto s orasima i makom ili samo suho voće. Jede se i riječna riba, priča nam Zlatko Puntijar što se nekad jelo u tjednu prije Uskrsa i na sam blagdan. Vlasnik jednog od najpoznatijih restorana u Zagrebu Stari Puntijar za nas je posebno otvorio kuharice stare nekoliko stotina godina...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom
Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti
CRNE, PLAVE, SIVE...

Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti

Iako boju očiju prvenstveno određuje količina i raspodjela pigmenta melanina, od davnina se boju očiju povezuje i s osobnošću. Otkrijte što vaše oči govore o vama...