Ovaj predivni miks kontinenta i mora tradicionalno je španjolsko jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Paellu možete pripremiti i doma te oduševiti ukućane ili goste
Specijalitet pun okusa: Iskusite španjolsku tradiciju uz paellu
broj osoba: 4
priprema: 20 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
300 g riže za rižoto, 1200 g začinjenog pilećeg temeljca s dodanom žličicom kurkume u prahu ili šafranom, 250 g svježe kobasice s crvenom paprikom, 250 g piletine od zabatka, 300 g cijelih kozica, 1 luk, 1 žličica dimljene paprike u prahu, 200 g zamrznutoga graška, soli, papra po ukusu, maslinovo ulje.
Priprema:
Na maslinovu ulju zapržite kolutiće kobasice, maknite sa strane. Isto ponovite s kockicama piletine i kozicama. Na masnoći popržite luk, zapržite rižu, vrati piletinu i kobasice, zalijte temeljcem s kurkumom, dodajte papriku u prahu i papar. Pustite da poklopljeno krčka na laganoj vatri dok riža nije skoro gotova. Posolite po ukusu, umiješajte grašak i kozice te zapecite 10-ak minuta na 220 stupnjeva.