Ovaj fini ručak ili večera za dvoje je pravi talijanski specijalitet za tople proljetne i ljetne dane. Zdrav i ukusan obrok sastoji se od puno sastojaka koji će izvući samo najbolje okuse
LAGANA KUHINJA
Specijalitet: Pasta Primavera je omiljeni talijanski ljetni obrok
Tjestenina je temelj talijanske kuhinje i glavni sastojak nekih od najpopularnijih jela na svijeta. Postoji puno vrsta tjestenina i još više vrsta jela.
POGLEDAJTE VIDEO: Izrada šarene tjestenine
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 50 g bosiljka
- 1 režanj češnjaka
- 30 g parmezana
- 225 ml maslinova ulja za pesto + 25 ml za tijesto
- 50 g pinjola (tostiranih)
- 50 g mladog špinata
- 100 g pršuta
- 100 g graška
- 2 jaja (100 g)
- 200 g oštrog brašna
- 50 g cherry rajčica
- sol, papar
Priprema:
- Od brašna, jaja, prstohvata soli i malo maslinova ulja zamijesite tijesto za domaću tjesteninu na način da u sredini brašna napravite udubljenje u kojem razmutite jaja, maslinovo ulje i malo soli te polako umješavate dio po dio brašna. Tijesto mijesite 8 – 10 minuta te ostavite da se odmori u hladnjaku oko pola sata.
- Bosiljak, češnjak, pinjole, šaku blanširanog špinata i parmezan stavite u multipraktik i blendajte na srednjoj jačini postupno dodajući maslinovo ulje.
- U blender dodajte i dvije kockice leda kako pesto ne bi izgubio boju.
- Grašak blanširajte u vrućoj vodi 2 – 3 minute i vodu ne solite jer sol mahunarke čini žilavima.
- Izvadite tijesto iz hladnjaka, podijelite na 4 jednaka dijela i razvaljajte dio po dio što tanje. Tako razvaljano tijesto možete zarolati u štrucu i rezati rezance (tagliatelle).
- Domaću tjesteninu kuhajte 3 – 4 minute, dok nije al dente.
- Na maslacu okrenite grašak i ostatak mladog špinata, popržite kratko pršut, dodajte tjesteninu, sjeckanu cherry rajčicu i pesto te sve zajedno dobro promiješajte, uz dodatak vode od tjestenine ako se čini presuho.
- Začinite po želji te ukrasite parmezanom i bosiljkom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku