Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Španjolska prva po proizvodnji ribe, ali i Hrvatska je u top 10

Španjolska prva po proizvodnji ribe, ali i Hrvatska je u top 10
3

Godišnje se u EU uzgoji 1,1 milijun tona ribe i morskih plodova, a sama Norveška uzgoji 1,7 milijuna. I Hrvatska se našla na listi Top 10 proizvođača, pri samom kraju

VIDEO

Među državama Europske Unije, Španjolska prednjači u proizvodnji ribe i morskih plodova, pa je u 2022. godini proizvela 272.590 tona. Odmah nakon Španjolske je Francuska s 184.052 proizvedenih tona, pa je na redu Grčka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U Jadranu ulovili opasnu ribu 00:59

Hrvatska je na 9. mjestu na listi, a u 2022. smo proizveli 27.218 tona ribe i morskih plodova. U posljednjih pet godina proizvodnja se povećala za 38 posto, pa je u Hrvatskoj proizvedeno gotovo 10.000 tona više. 

Infografika: Koliko ribe i morskih plodova uzgojimo?

Posljednja na popisu je Njemačka, sa uzgojenih 26.498 tona.

Baš sve bodlje na tijelu su joj otrovne, a sad živi i kod nas: 'Opasne su, ali jako ukusne'
Baš sve bodlje na tijelu su joj otrovne, a sad živi i kod nas: 'Opasne su, ali jako ukusne'

Godišnje se u EU uzgoji 1,1 milijun tona ribe i morskih plodova, a sama Norveška ugoji više, čak 1,7 milijuna tona.

Deck of a fishing vessel with the tuna landing
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti