Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Smokve stavite na pizzu, idu sa zrelim sirevima i gorgonzolom

Smokve stavite na pizzu, idu sa zrelim sirevima i gorgonzolom

Dok je sezona, jedite ih svježe. Imaju malo kalorija jer sadrže 80 posto vode. Bogate su i prirodnim šećerima te vlaknima. Mogu biti dobra zamjena za šećer, ali oni s dijabetesom ne bi trebali u njima pretjerivati

VIDEO

Obožavamo ih u slanim i slatkim jelima, likerima i marmeladama. Nisu loše ni u salatama, a kod dodataka ne zaboravite na mediteranske namirnice i začine, poput mozzarelle, maslinova ulja, bosiljka i drugih. Uskoro će i priprema prvih zimnica, a zrele smokve idealne su za domaću marmeladu od smokava - za palačinke i kruh. Pripremite lonac u kojem ćete prokuhati staklenke i poklopce. Prvo zakuhajte vodu u loncu i stavite kuhati staklenke. Neka se kuhaju najmanje tri minute kako biste uništili bakterije te ih posebnom hvataljkom izvadite i stavite na čistu podlogu da se ocijede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Ovo je pravi razlog zašto se ljudi počnu debljati oko struka
KAKO TO SPRIJEČITI

Ovo je pravi razlog zašto se ljudi počnu debljati oko struka

Postoje znanstveni razlozi zašto se muškarci i žene počinju debljati oko struka ulaskom u srednje godine života te zašto im je sve teže zadržati vitku liniju i skinuti višak kilograma