Obavijesti

Lifestyle

Komentari 86

Smiksajte koktel Baby Lasagna

Smiksajte koktel Baby Lasagna

Koristite votku, sok limete, sok rajčice, te malo soli, papra i Tabasco umaka. Ne zaboravite dodati puno leda i stabljiku celera, kaže nam poznati zagrebački koktel majstor Dominik Bečvardi

VIDEO

Večerašnje navijanje bit će zabavnije uz fine koktele koje možete i sami smiješati kod kuće. Ne treba vam hrpa sastojaka da biste ga smućkali jer već neke sastojke imate kod kuće.

Naš poznati barmen Dominik Bečvardi za nas je napravio koktel na bazi istarske malvazije i tekile.

- Ovaj autorski koktel osmišljen je kao kombinacija jednog od svima nam najdražih jela koje je i umjetničko ime našeg natjecatelja na Eurosongu, te njegove rodne Istre. Jedini koktel koji bi uistinu mogao pratiti ta dva pojma je naša malo drugačija verzija klasičnog koktela koji se naziva Bloody Mary - kaže nam suvlasnik popularnog Peaches & cream bara na zagrebačkoj Trešnjevci.

POGLEDAJTE VIDEO: Priprema Baby Lasagna koktela

Pokretanje videa...

Dominik Becvardi osmislio je koktel Baby Lasagna 01:04

Bloody Mary je klasik, nastavlja, koji nas i nakon naporne noći iduće jutro energično vraća u život. što će nam posebno biti potrebno ako Baby Lasagna pobijedi...

- Želite li ga napraviti kod kuće koristite votku, sok limete, sok rajčice, te malo soli, papra i Tabasco umaka. Ne zaboravite dodati puno leda i stabljiku celera. Uz to svakako poslužite Lasagna čips koji je jako jednostavno napraviti - dodaje Bečvardi.

Zagreb: Dominik Becvardi osmislio je koktel Baby Lasagna

Autorskim koktelom pokušao je dočarati energiju koju Baby Lasagna ostavlja na pozornici, pa ga je napravio na malo drugačiji način.

- Koristili smo tequilu kao alkoholnu bazu, umjesto soka od rajčice smo stavili klasificiranu vodu od rajčice infuziranu s tabasco pastom. Sastojak koji ga uistinu čini istarskim je cordial od istarske malvazije. Pomiješali smo malvaziju s tri vrste kiseline i malo šećera kako bi dobili cordial koji je u isto vrijeme sladak i kiseo. Koktel smo dekorirali čipsom od lasagna listova s rajčicom i tabascom, kako bi u potpunosti iskoristili svaki sastojak sa kojim smo radili koktel - zaključuje.

Kućni koktel Baby Lasagna

Sastojci: 50 ml votke, 20 ml svježeg soka limete, 80 ml soka od rajčice, malo soli i papra, par kapi Tabasco umaka

Zagreb: Dominik Becvardi osmislio je koktel Baby Lasagna

Priprema: Sve navedene sastojke stavite u šejker i lagano protresite. Izlijte u času punu leda te dekorirajte stabljikom celera. Živjeli!

Lasagna čips by Dominik Bečvardi

Sastojci: dva lista lazanja, istarsko maslinovo ulje, gusta salsa od rajčice, Tabasco

Zagreb: Dominik Becvardi osmislio je koktel Baby Lasagna

Priprema: Listove lazanje narežite na manje pravokutnike, pa namočite u vrućoj vodi tri minute. Kada ih odijelite, neka se malo osuše, pa poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Poprskajte s maslinovim uljem, premažite s pola žličice salse od rajčice i pecite oko 20 minuta na 180°C. Poslužite uz koktel.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 86

VIDEO