Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Slojevito šišanje, punđa i šiške ukoso vješto "skidaju" godine

Slojevito šišanje, punđa i šiške ukoso vješto "skidaju" godine
4

Frizerski trikovi: Slojevito šišanje i pramenovi omekšavaju crte lica, no čuvajte se Kleopatrinih šiški. Dobra ideja je i bob frizura s više slojeva i kraćim pramenovima

VIDEO

U instantnom pomlađivanju vrlo važnu ulogu ima dobro odabrana frizura, a bez obzira na to je li vaša kosa dugačka, do ramena ili kratka, frizerski trikovi oduzet će vam godine. U većine žena nakon četrdesete kosa se stanjuje te, ako je duža i nije slojevito ošišana, vizualno vuče lice prema dolje.

Efekt faceliftinga postići ćete ako kosu srednje dužine ošišate slojevito s nekoliko strateški raspoređenih, nestašnih pramenova koji će uokviriti lice, savjetuje Jennifer Lawrence, frizerka popularnoga newyorškog salona. Pramenovi će sofisticirano omekšati crte lica te ćete izgledati ženstvenije i seksi. Srednje duga kosa je savršen odabir jer odlično pristaje svakom obliku lica i teksturi kose. Od frizera zatražite da vam napravi bob frizuru u više slojeva tako da pramenovi dodiruju jagodične kosti te vilicu, a najduži neka sežu do ključnih kostiju.

Želite li ležerniju frizuru, kosu nakon pranja, dok je još vlažna, svežite u labav čvor. Kad se kosa osuši, raspletite čvor i kosa će padati u mekim, nježnim valovima koji se doimaju prirodno te uz to odvlače pogled s bora oko očiju, savjetuje Lawrence.

Čuvajte se kratkih frizura oštrih linija

Za kratku su kosu idealan odabir pixie ili bob frizure u više slojeva koji su dovoljno dugi da ih možete staviti iza ušiju što će vizualno otvoriti lice. Duži pramenovi na vrhu glave kosi će dati mekoću i živost što doprinosi mladolikosti. No ljubiteljice kratkih frizura trebaju biti oprezne jer prekratka kosa ističe bore. Izbjegavajte i oštre, ravno podšišane linije jer su neravno ošišani vrhovi ležerniji i mladenačkiji.

Kose šiške najbolja su opcija

Šiške brišu godine s lica i pomlađuju poput botoksa - skrivaju bore na čelu, očima daju živost te privlače pogled na jagodice. Šiškama možete “začiniti” svaki tip frizure, pa i one najklasičnije. Izbjegavajte teške, ravno odrezane šiške poput Kleopatrinih jer daju oštrinu licu. Krajevi neka budu duži i ošišani pod kutom te ćete šiške moći počešljati i na stranu što će licu dati mekoću.

Od klasične punđe i pletenica do odlične romantične frizure...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti