Kada ste napravili quesadille, ukrasite ih peršinom i mladim lukom. Poslužite uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili umak po izboru. Dobar tek!
Slavonska quesadilla sa špekom
Priprema:
Očistite i nasjeckajte luk. Zamutite jaja, dodajte soli i papra po želji i stavite sa strane. Narežite slanine također po želji. Stavite malo masti ili ulja u tavicu i pirjajte na njemu luk dok ne postane lagano proziran. Maknite s vatre i stavite na stranu. U istu tavicu sada stavite slaninu i također ju lagano pirjajte dok ne omekša. Stavite sa strane. Zatim ispecite jaja kao omlet ili palačinku. Stavite sa strane. Uzmite tortilje i lagano ih zagrijte na tavici. Postavite prvu i dodajte na nju jaja, luk, sir i slaninu. Poklopite ju s drugom tortiljom. Prerežite ju na dva dijela i dodatno zapecite u tosteru. Ponovno prerežite kako bi dobili četiri quesadille i ukrasite ih peršinom i mladim lukom. Poslužite uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili umak po izboru. Dobar tek!
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
2 male tortilje, 2 jaja, 40 g luka, 40 g cheddar sira, slanina
Broj osoba: 2
Priprema: 15 minuta