Svi smo se u kuhinji susreli s ostacima hrane koji nerijetko završe u smeću, no slavna chefica Cat Cora ponudila je recept koji će jelu udahnuti novi okus i omogućiti manje bacanja
Slavna chefica ponudila recept što učiniti s ostacima hrane
Američka chefica Catherine Ann Cora svakodnevno na svojem Instagram profilu objavljuje ukusne recepte, a nedavno je sa svojim pratiteljima podijelila i recept za jelo inspirirano ostacima objeda, prenosi Yahoo.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako sačuvati višak hrane
Pokretanje videa...
- Ovo je moj objed od ostataka hrane. Vrlo je ukusan, a u njega možete staviti što god želite, odnosno što vam je ostalo od ručka ili je zamrznuto - kaže Cora.
Glavna zvijezda njezina jela su ostaci govedine i piletine koje sotira s malo smrznutog povrća, pastom od češnjaka, svježim đumbirom te shiitake gljivama i vlascem. Tajna pripreme jela je, kaže Cora, u ravnomjernoj distribuciji topline.
- Ključno u prženju je brzina pripreme. Ne pržite na dubokoj masnoći. Treba vam samo malo ulja na dnu tave, a zatim jelo pripremate na vrlo visokoj temperaturi vrlo brzo - savjetuje ona.
Za kraj po jelu je prelila bezglutensku zamjenu za soja umak.
- Jako je lijepo. Pogledajte ovo - komentirala je tanjur.
Recept za Cat Corino jelo od ostataka
Sastojci:
ostaci piletine ili govedine, narezani na male komadiće
2 žlice maslinova ulja
2 šalice svježih ili zamrznutih gljiva narezanih na listiće
2 šalice smrznute mrkve
2 šalice smrznutog miješanog povrća
1 čajna žličica ribanog đumbira
2 žlice sitno sjeckanog vlasca
1 žlica zamjene za soja umak
sol i papar po ukusu
Zagrijte veliku tavu i dodajte maslinovo ulje i gljive. Sotirajte dok ne poprime zlatnu boju, oko 2 - 3 minute. Dodajte smrznuto povrće i meso te kuhajte još 3 - 4 minute. Dodajte ribani đumbir i vlasac te pomiješajte. Sastojke potom prebacite u tanjur te prelijte s par kapi zamjene za soja umak.