Djeca koja jedu slatkiše imaju niže razine C-reaktivnog proteina koji upućuje na upalu u organizmu, a ako ih jedu od rane se dobi uče važnosti umjerenosti
Slatkiši su dobri za djecu jer sprečavaju kasniju pretilost
Djeca koja jedu slatkiše imaju 22 posto manje šanse za pretilost u dječjoj dobi i 26 posto manju vjerojatnost u odrasloj dobi, otkrila je studija Sveučilišta Louisiana provedena na 11.000 djece. Znanstvenici su zaključili da djeci ne treba nametati isključivo zdravu prehranu, i povremeno ih je dobro počastiti bombonima, čokoladicama, sladoledom i drugi slatkišima.
Osim toga, djeca koju jedu slatkiše imaju niže razine C-reaktivnog proteina koji ukazuje na prisutnost upale.
- Djeca koja jedu slatkiše od malih se nogu uče disciplini i umjerenosti u prehrani, a također su ranije svjesna svojih prehrambenih navika - zaključila je autorica istraživanja, dr. Carol O’Neil.
Istraživači naglašavaju da se slatkiši ne trebaju koristiti kao zamjena pravom obroku, već u njima povremeno uživati umjesto užine.