Iako se zove 'Slatki Zrinjevac' ponuda hrane je više slana nego slatka, a ideja je da se prostor Zrinjevca pretvoriti u mjesto za druženje. Tako će se na Zrinjevcu održati brojne radionice, masterclassovi...
Slatki Zrinjevac nudi čak 18 vrsta kobasica i slatke prženice s finim domaćim umacima
Ove godine na Zrinjevcu se odvija potpuno drugačija priča za Advent. Naime, tema Adventa na Zrinjevcu je licitarsko srce i sve je u znaku tog tradicionalno šareno ukrašenog kolača.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Bila je ideja da napravimo nešto izvučeno iz licitara. Iz toga je krenula tema te smo tako došli do imena Slatki Zrinjevac. Cijeli Zrinjevac je ukrašen u tom štihu sa srcima i božićnim lizalicama. Odabrali smo licitar zato što se on najdulje pojavljuje na svim festivalima u Hrvatskoj - objasnio je zagrebački ugostitelj Marin Medak.
Tematski je ova godina drugačija od drugih jer je imala jasno definiranu smjernicu. Iako se zove Slatki Zrinjevac ponuda hrane je više slana nego slatka, a ideja je da se prostor Zrinjevca pretvoriti u mjesto za druženje. Tako će se na Zrinjevcu održati brojne radionice, masterclassovi i ostali zabavni program.
Tu se nalazi i 10 kućica koje prodaju rukotvorine, a radi se o domaćim obrtnicima koji izrađuju razne ukrase, kapice, nakit, džinove i vina te razne proizvode od konoplje.
- Ideja nam je stvoriti priču koja je drugačija nego što je do sad bila i da stvorimo jednu pozitivnu atmosferu u kojoj se ljudi žele što duže zadržati - kaže i dodaje da su upravo zbog toga uveli porculanske kaucijske šalice za kuhano vino. Tako možete popiti vino na bilo kojoj kućici, imati svoju šalicu i uživati u atmosferi kao da ste kod kuće.
Ovo je isto tako i jedna održiva priča jer će se smanjiti otpad za 80.000 do 100.000 papirnatih čaša. Kaucija će biti tri eura, no mogu se kupiti i zadržati kao suvenir.
Super stvar je i to što su ovdje kuhana vina rađena bez šećera pa od njega neće toliko boljeti glava ako popijete koju čašicu više.
Što se tiče hrane, na kućicama će se nuditi razne delicije kao što su one chefa Melkiora Bašića ili Maria Mihelja. Točnije, ponuda bi se mogla sažeti u 18 vrsta različitih kobasica iz raznih dijelova svijeta, više vrsta raznoraznih fritula, spravljenih po domaćim receptima, posebnih dimnih koktela.
Kućica Feliz Navidad poslužuje južnoameričke specijalitete i neobične deserte, BoogieLab Croštulica posebno je osmislio slane i slatke kroštule, a Melkiorovo slatko carstvo fritulama i prženicama i homemade preljevima - sve po bakinoj recepturi.