
Ove kremaste torte od bijele čokolade, badema i nara će se uvijek tražiti kriška više. U samo par koraka pripremite ovu poslasticu koja će se svima svidjeti
Lifestyle
Komentari 1Ove kremaste torte od bijele čokolade, badema i nara će se uvijek tražiti kriška više. U samo par koraka pripremite ovu poslasticu koja će se svima svidjeti
Sastojci:
Glazura:
Priprema:
Pjenjačom umiješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.
Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Stavite jedan biskvit na drugi.
Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno nasjeckali. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C prelijte preko torte (dva spojena biskvita).
Ostavite tortu u hladnjaku dok se malo ne stisne, pa ukrasite izribanom tamnom čokoladom i bobicama nara.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+