Kako biste ih pripremili, otopite 300 g šećera u 200 ml kipuće vode i stavite 50 cvjetova ljubičica da u otopini odstoje cijeli dan Posušite na papiru
Slatke ljubičice ukusna su dekoracija kolača i slastica
Kandirane ljubičice ukusna su dekoracija voćnih salata, sladoleda, torti, peciva i drugih slastica. Kako biste ih pripremili, otopite 300 g šećera u 200 ml kipuće vode i stavite 50 cvjetova ljubičica da u otopini odstoje cijeli dan. Izvadite ih vilicom i stavite na masni papir da se stvrdnu. Kad se posve osuše, cvjetovi bi trebali biti hrskavi. Na isti način možete kandirati i latice drugog jestivog cvijeća, primjerice nevena, ruže, lavande, maćuhice. Pripazite da ga berete na čistim i nezagađenim mjestima.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku