Claire Ptak, vlasnica slastičarnice iz Londona, zaslužna je za nezaboravan kolač na kraljevskom vjenčanju. Sa javnosti je podijelila recept za kolač koji okusom podsjeća na kraljevski
Slastičarka otkrila recept za kolač nalik onom kraljevskom
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom
Meghan Markle i princ Harry na svojem su kraljevskom vjenčanju imali raskošan kolač od limuna i bazge koji su im napravili majstori iz slastičarnice Violet u Londonu.
Pogledajte kako su ga radili:
Vlasnica slastičarnice je Claire Ptak, a uskoro planira izdati novu knjigu recepata u kojemu će biti i recept za kućnu verziju spomenute kraljevske slastice.
U međuvremenu je otkrila kako napraviti kolač od limuna koji je okusom nalik onome sa kraljevskog vjenčanja.
Recept:
SASTOJCI:
Za biskvit:
- 265 grama nesoljenog maslaca, vrlo mekanog
- 265 grama kristalnog šećera
- ribana korica od 3 do 4 limuna
- 3 jaja
- 265 grama brašna
- 1 i pol žličica praška za pecivo
- četvrtina žličice soli
- 1 dl mlijeka
Za preljev:
- 1 žlica šećera
- 1 žlica vode
- 2 žlice limunovog soka
Za glazuru:
- 250 grama šećera u prahu
- 2 žlice limunovog soka
POSTUPAK:
Upalite pećnicu na 175 stupnjeva i dok se ona grije, krenite s pripremom. Premažite maslacem kalup promjera 25x10 centimetara pa na to stavite papir za pečenje (dolje i sa strane) tako da viri malo iz protvana (za kasnije lakše vađenje kolača).
Potom krenite raditi biskvit. Umutite maslac i šećer, dodajte naribanu koricu limuna pa jedno po jedno jaje, pazeći da se svako dobro umuti prije nego dodajete drugo. U drugoj posudi pomiješajte brašno prašak za pecivo i sol pa polovicu umiješajte u smjesu od maslaca i ostalog.
Kad se dobro poveže, dodajte mlijeko, a nakon toga preostalu mješavinu sa brašnom. Smjesu još malo miksajte pa prebacite u pripremljen protvan, poravnajte i pecite 50 minuta do sat vremena, dok provjerom sa čačkalicom, čačkalica iz tijesta ne izađe čista.
Preljev napravite tako da u maloj posudi pomiješate sve sastojke i zagrijavate na laganoj temperaturi dok se šećer ne otopi. Ali, pazite da smjesa ne proključa jer se tako gubi onaj svježi okus u kolaču. Preljev stavite na gotov biskvit, ali najprije izbušite male rupice u njemu kako bi tekućina ušla dublje unutra.
Nakon toga je vrijeme za izradu glazure - umutite sve spomenute sastojke dok se dobro ne sjedine pa je nanesite na kolač nakon što ste ga izvadili iz kalupa, prenosi Insider.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U izolaciji pokušavaju napraviti sendviče kao iz McDonald'sa
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin
Pokretanje videa...