Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slasni recept za kruh od banane s bundevom i pekan orasima

Slasni recept za kruh od banane s bundevom i pekan orasima

Kruh od banane omiljena je i vrlo jednostavna slastica koja se brzo priprema, a zaljubit ćete se u ovu mirisnu jesensku verziju sa bundevom i pekan orasima

Riječ je kolaču koji ima ugodan okus banane uz nježnu notu jeseni u pozadini koja se očituje kroz bundevu i začine poput cimeta i đumbira te komadiće oraha.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve tajne banane

Pokretanje videa...

Banane 00:42

Smeđi šećer dodaje poseban okus karamele i savršeno pristaje uz bundevu i bananu, a ulje održava vlažnost kruha i svježinu koja se proteže danima.

Ako ste ljubitelj začina, slobodno ih dodajte i više nego što je predviđemno u receptu, a ukoliko ih baš ne volite, začinite skromnije. Također, umjesto oraha možete koristiti i druge namirnice poput čokolade ili lješnjaka, piše Food52.

Najčešće greške zbog kojih vam ne uspjeva fini kruh od banana
Najčešće greške zbog kojih vam ne uspjeva fini kruh od banana

Sastojci

1/2 šalice biljnog ulja
1 šalica smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 veliko jaje
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog đumbira
1/2 žličice soli
3/4 šalice zgnječenih banana, otprilike 2 srednje vrlo zrele
3/4 šalice pirea od bundeve
1 i 1/2 šalice višenamjenskog brašna
1/2 šalice nasjeckanih pekan oraha, tostiranih
2 žlice šećera za posipanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i uljem lagano premažite kalup za kruh te ga obložite papirom za pečenje. Mikserom izmiješajte šećer, ulje i vaniliju u velikoj zdjeli dok se dobro ne sjedine, oko 30 sekundi.

Recept za fantastične banane s rumom i sladoledom od vanilije
Recept za fantastične banane s rumom i sladoledom od vanilije

Umutite jaje pa dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol, snažno miješajući. Ručno umiješajte banane i bundevu te lagano savitljivom lopaticom umiješajte brašno i pekan orahe.

Prebacite tijesto u kalup i zagladite vrh lopaticom. Obilno pospite šećerom. Pecite 65 do 70 minuta. Pustite da se ohladi oko 20 minuta, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Na sobnoj temperaturi zamotan u celofan kolač može potrajati do tri dana.

Loši susjedi: Krumpir i luk nikad ne čuvajte zajedno, evo zašto
Loši susjedi: Krumpir i luk nikad ne čuvajte zajedno, evo zašto

POGLEDAJTE NOVI IZAZOV U EKSPERIMENTU S ANĐELKOM I RENEOM: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak