Otkrijte fantastične stare recepte s otoka Paga, specijalitete iz Makedonije te sve načine na koje će tjestenina u pećnici postati još finija, sočnija i mirisnija
Slasna tjestenina, makedonska i paška kuhinja u Skuhatćute
Dašak Mediterana donosi vam novi broj Skuhatćute koji je posjetio gastromanifestaciju na Pagu - “Pozdrav ljetu”. Paška janjetina, brudet, paški sir, padišpanja, kroštule, frite, paška travarica, prošek, med, skuta i baškotine samo su neke od delikatesa koje su mamile posljetitelje na svakom koraku. Ako vam ne bude prevruće, možete se i okušati u pripremi nekoliko njihovih specijaliteta poput kiseloga gulaša, voća u vinu ili lignji sa šukvicama i pinjulima...
Mladi grašak bolje prija "u društvu" lisnatog tijesta, mesa ili povrća, a otkrit ćete da, osim što savršeno paše uz piletinu, idealan je i kao dodatak umiješenom kruhu. U ovom broju predstavljamo vam i makedonsku kuhinju, bogatu povrćem i mesom, te donosimo recepte za njihove popularne "tave" iz glinenih posuda, kao i nezaobilazan "tavče gravče" koji se priprema samo od bijeloga graha tetovca... Želite li se zasladiti, možete napraviti ravaniju - jednostavan kolač od grisa i oraha preliven šerbetom...
Tjestenina, koju obožavaju i mladi i stari, mnogo je finija zapečena, stoga smo u specijalu za vas pripremili pregršt originalnih recepata - od tjestenine s teletinom ili koromačem do grčkog složenca i njoka sa špinatom...
I na kraju kao podsjetnik, ne zaboravite nam slati svoje recepte s pripadajućim fotografijama jer najslasnije - uvijek nagrađujemo sa 100 kuna.
Svoj primjerak Skuhatćute potražite na kioscima u subotu 14. lipnja uz 24sata za samo 1,99 kn!