Mesnu štrucu jeli su i stari Rimljani, a radi se od mljevenog mesa po želji. Peče se, a poslužuje rezanjem na šnite poput kruha. Danas počastite obitelj ili prijatelje večerom s mesnom štrucom u glavnoj ulozi
DAN MESNE ŠTRUCE
Slasna mesna štruca jela se još u antici, a danas je tradicija
Jelo poznato još od starih Rimljana jede se i danas, a riječ je o mesnoj štruci. Navodno se jela još u 5. stoljeću, a danas je poznata kao tradicionalno jelo Nijemaca, Belgijaca i Skandinavaca.
POGLEDAJTE VIDEO: Formu pripisuje konzumaciji sirovog mesa
Pokretanje videa...
Mesna štruca radi se od mljevenog mesa, s namirnicama za povezivanje kao što su krušne mrvice, zobene pahuljice ili stari kruh koje je prethodno potrebno natopiti.
Može se koristiti meso po želji, a ona se zatim oblikuje u štrucu. Peče se, a poslužuje rezanjem na šnite poput kruha.
Danas počastite obitelj ili prijatelje večerom s mesnom štrucom u glavnoj ulozi.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku