Irci znaju uživati u ukusnoj hrani. Jednostavnost pripreme čini irsku kuhinju privlačnom, a okuse temelje na osnovnim namirnicama, poput sezonskog povrća, mesa, raznih začina...
Slasna irska juha od krumpira, poriluka, vrhnja i malo vlasca
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- 100 g luka
- 500 g krumpira
- 40 g poriluka
- 200 ml mlijeka
- 700 ml vode
- 1/4 žličice suhog timijana
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žličice vlasca
Priprema:
Na maslacu pirjajte luk narezan na ploške. Dodajte oguljeni krumpir narezan na ploške, narezani poriluk, mlijeko, vodu, timijan i kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša.
Potom juhu ohladite te miksajte dok ne postane kremasta. Ponovno je zagrijte te, prema potrebi, posolite i popaprite. Maknite s vatre i umiješajte vrhnje. Toplu juhu pospite vlascem te poslužite uz poprženi kruh ili dvopek.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 3 recepta za super zdravi doručak: Za dan pun energije
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Ksenijom Marinković:
Pokretanje videa...