Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Šlag za kavu ili kolače možete napraviti od kokosovog mlijeka - odličan je, a ne sadrži laktozu

Šlag za kavu ili kolače možete napraviti od kokosovog mlijeka - odličan je, a ne sadrži laktozu

Ako vam je teško zamisliti slastice ili kavu bez šlaga, ali klasično vrhnje za šlag za vas nije opcija, doskočite problemu jednako ukusnom verzijom šlaga koji se izrađuje od kokosovog mlijeka

Izrada šlaga od kokosovog mlijeka je vrlo jednostavna i brza, a osim konzerve kokosovog mlijeka, treba vam dobar mikser. Ovaj šlag pogodan je za vegane, a ako preferirate zdravu prehranu, umjesto običnog šećera zasladite ga stevijom ili drugim prirodnim sladilima.

POGLEDAJTE VIDEO: Štruca s kokosom i šafranom

Pokretanje videa...

02:30

Kupite u trgovini konzervu kokosovog mlijeka i ostavite je preko noći u hladnjaku. Prilikom kupnje pripazite da je riječ o punomasnom mlijeku bez dodataka.

Ostavite u hladnjaku i posudu u kojoj ćete tući šlag, kao i metlice miksera. U hladnjaku će se razdvojiti masnoće tj. kokosovo vrhnje i kokosova voda koju nemojte baciti nego iskoristite za smoothie, savjetuje MinimalistBaker.

Ideja za slatki desert: Ovaj fini jednostavan kolač s kokosom će oduševiti sve ljubitelje kokosa
Ideja za slatki desert: Ovaj  fini jednostavan kolač s kokosom će oduševiti sve ljubitelje kokosa

Sljedećeg dana izvadite konzervu, posudu i metlice iz hladnjaka. Žlicom iz konzerve izvadite vrhnje u ohlađenu posudu, a preostalu tekuću vodu spremite za korištenje u drugim receptima.

Potom ohlađenim metlicama na srednjoj brzini tucite kokosovo vrhnje dvije do tri minute, dok šlag ne očvrsne. Ako ispadne prečvrst, dodajte malo tekućine iz konzerve kako bi se stvorilo više volumena.

Napravite sami vegansko mlijeko od kokosa, badema, lješnjaka ili zobenih pahuljica
Napravite sami vegansko mlijeko od kokosa, badema, lješnjaka ili zobenih pahuljica

Vrhnje bi u početku moglo biti grudičasto, ali to vas ne bi trebalo zabrinjavati. Šlag je slatkast, no po želji možete dodati steviju, javorov sirup ili drugi zaslađivač, kao i ekstrakt vanilije.

Šlag iskoristite odmah ili pak spremite u čvrsto zatvorenu posudu i ostavite u hladnjaku gdje ga možete čuvati pet dana. U hladnjaku će se dodatno stvrdnuti, pa ga je prije konzumacije potrebno doraditi mikserom.

Na sobnoj temperaturi pak neće zadržati oblik dulje od dva sata. Šlag od kokosa savršen dodatak deserata kao što su pita, vrući kakao, kolač od jagoda ili sladoled, a uz malo kakao praha može postati savršeni mousse.

Od kokosova ulja, meda i šećera radi se piling za mekane usne
Od kokosova ulja, meda i šećera radi se piling za mekane usne
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2