U subotnjem broju magazina za uživanje u hrani donosimo nove ideje za pripremu ukusnih lazanja te 16 recepata za nezaboravne uštipke od kvinoje, tikvica...
Senzacije od lazanja i mirisni uštipci u novom Skuhatćute
Vrući domaći uštipci s mirisnim slojem kajmaka, posluženi uz pršut i sir ili premazani s pekmezom za dobro jutro zvijezde su novog broja Skuhatćute. Prošetali smo kulinarskom kartom Hrvatske, ali i svijeta kako bismo odabrali najbolje od najboljeg. Na raznovrsnoj paleti našlo se i zdravih recepata poput uštipaka s kvinojom ili tikvicama koji se prema potrebi mogu ispeći u pećnici na namašćenom papiru.
Otkrivamo i maštovite načine pripreme lazanja. Umjesto klasičnog načina slaganja listovi se motaju u rolice, peku u kalupima za muffine ili potpuno izostavljaju - mijenja ih palenta ili veći ravioli punjeni sirom. Imate li više vremena, tu su i savjeti za pripremu domaćih listova.
U potrazi za novim idejama zavirili smo u kuharice peruanskih domaćica i otkrili causu, maštoviti složenac od pire-krumpira. Između zlatnih redova pirea kuharice slažu povrće, repove kozica, avokado ili piletinu, no jedino je mašta granica izboru sastojaka. Ne zaboravite poslati fotografije i recepte svojih jela jer najbolje nagrađujemo!
Novi broj potražite na kioscima u subotu 18. siječnja uz 24sata za 1,99 kuna.