Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Seljačko pile na francuski način - savršeno za nedeljni ručak

Seljačko pile na francuski način - savršeno za nedeljni ručak
1

Provanska mješavina začina, peršin, korijander, maslinovo ulje, češnjak i limun pečenom će piletu dati vrlo finu aromu. Recept je za pile teško dva kilograma koje se peče 50 minuta

Sastojci:

  • pile od 2 kg
  • žlica provansalske mješavine začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šalica + žlica maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • po šalica sjeckanog peršina i korijandra 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Očistite i operite pile pa ga posušite papirnatim ručnicima. Kuhinjskim škarama prerežite pile uz kralježnicu s jedne i druge strane pa je izvadite te začinite provansalskom mješavinom, solju i paprom. Položite pile u posudu za pečenje. Prelijte žlicom maslinova ulja i pecite 35 minuta. Pomiješajte preostalo ulje, češnjak, korijandar, limunov sok i peršin pa promiješajte. Prelijte preko pileta i pecite još 15 minuta.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6