Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Sedam načina na koje smo nevjerni partneru svaki dan

Sedam načina na koje smo nevjerni partneru svaki dan

Svatko u vezi nešto skriva, naročito kad je riječ o financijama. Donosimo načine na koje vjerojatno varate partnera, no taj način ponašanja lako prelazi u naviku

VIDEO

Financijska nevjera, kao i svaki oblik nevjere, može uništiti vezu, bez obzira koliko ste dobri na drugim područjima veze. Stoga, kako biste izbjegli situacije koje potiču financijsku nevjeru, trebate biti iskreni jedno prema drugome, ali i prema sebi. Ovo su problemi financijske prirode koji se mogu pojaviti kao element koji će uništiti vezu.

Negative emotions are a couple of concepts. A husband and wife, asserting and shouting expressive and emotional pairs having an argument or quarrel at home.

1. Gomilanje dugova

Dovoljan je jedan luksuzni odmor, velika kupovina ili čak preseljenje da se nagomilaju ozbiljni dugovi. Tada počinje laganje, skrivanje računa, poluistine, posuđivanje novca kako bi se pokrili troškovi i laži.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Parovi u Pitomači proslavili 50. godišnjicu braka 00:50

Kada se dugovi nagomilaju, napetost raste, a nitko ne želi biti loš u vezi, pa racionaliziramo: 'Ono što ne znaju, neće ih povrijediti'. No, 90 posto iskrenosti nije isto što i potpuna iskrenost.

Ako ste već u dugovima, postavite realne financijske ciljeve kako biste ih eliminirali i smanjili troškove, ali budite realni, inače samo postavljate temelje za nove laži.

2. Nedostatak planiranja

Nedostatak planiranja obično nije problem dok parovi ne naiđu na velike financijske izdatke poput kuće, fakulteta, novog automobila ili medicinskog izdatka.

Marijana Mikulić proslavila 19. godišnjicu braka: 'Čudo si!'
Marijana Mikulić proslavila 19. godišnjicu braka: 'Čudo si!'

Ljudi znaju doći do zida pa počiniti financijsku nevjeru. Jedan bi prodavao sve, a drugi potajno kupuje razne stvari.

Planiranje za buduće troškove, bez obzira na to koliko novca uspjeli uštedjeti, može spriječiti ovakve sukobe i pomoći da izbjegnete napetosti među roditeljima.

3. Dominantna kontrola jedne osobe

Još jedan uzrok financijske nevjere javlja se kada jedna osoba kontrolira svaki novčić. U takvim situacijama, partner može početi skrivati novac kako bi imao određenu slobodu u trošenju ili riješio probleme bez sukoba.

Istraživanje iz 2014. godine sa Sveučilišta William & Mary pokazalo je kako kontrola nad financijama može potaknuti financijsku nevjeru.

Zdrave veze zahtijevaju zajednički rad i međusobno povjerenje. Partnerstvo je uvijek bolje od borbe za kontrolu.

4. Ne pričate o novcu

Prije nego što se vjenčate ili počnete živjeti zajedno, preporučuje se razgovarati o novcu. Kako će se plaćati računi, koliko ćete štedjeti, hoćete li imati zajedničke račune ili odvojene?

Nagovorio ženu da čekaju sa seksom do braka. Saznala je i zašto: 'Bio je loš predosjećaj...'
Nagovorio ženu da čekaju sa seksom do braka. Saznala je i zašto: 'Bio je loš predosjećaj...'

Razgovor o financijama otvara siguran prostor za komunikaciju, što je ključno kako biste izbjegli tajne, skrivanje ili laganje.

5. Ne rješavate financijske probleme

Ako ne rješavate financijske probleme čim se pojave, riskirate veće probleme u budućnosti. Otvorena komunikacija o financijama omogućuje zajedničko suočavanje s problemima, poput gubitka posla ili visokih medicinskih računa.

'Zakuhavajte' strast od jutra po ovom planu i imat ćete puno više seksa u vezi ili braku
'Zakuhavajte' strast od jutra po ovom planu i imat ćete puno više seksa u vezi ili braku

6. Zamjerate jedno drugom

Istraživanja pokazuju da zamjerke, često uzrokovane nejednakim prihodima, mogu dovesti do tajnog trošenja novca iz osvete. Ova dinamika je znak nezdrave veze, a oba partnera trebaju otvoreno razgovarati o osjećajima kako bi izbjegli ozbiljnije probleme.

7. Korištenje straha kao moći

Ako partner strahuje od vas, mogao bi početi skrivati novac kao sigurnosnu mrežu. Studija sa Sveučilišta Akron pokazuje da financijska nevjera može biti oblik zlostavljanja. Važni su međusobno poštovanje i ljubav kako bi se izbjegla atmosfera straha i nepovjerenja u vezi.

Financijska nevjera je oblik prijevare u vezi, a temelj svake veze je povjerenje, piše Your Tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Dnevni horoskop za srijedu 2. listopada: Bik mora usporiti, a Blizanci će napredovati na poslu
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za srijedu 2. listopada: Bik mora usporiti, a Blizanci će napredovati na poslu

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 2. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje