![Scarpaccia dolce - ukusni desert s tikvicama koji se radi u pećnici](https://img.24sata.hr/gIs_uzdlzyRIgzwPQV3KO5uWN-M=/414x267/smart/media/images/2024-22/94518155-l-normal-none_lG9I2nM.jpg)
Ulijte tijesto u okrugli kalup i poravnajte ga. Prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite još 45-55 minuta. Pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja
Lifestyle
Komentari 1Ulijte tijesto u okrugli kalup i poravnajte ga. Prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite još 45-55 minuta. Pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja
Prerežite oprane tikvice po dužini na pola, a zatim narežite na tanke kriške. Stavite ih u srednju zdjelu, dodaj 1/2 žličice soli i promiješajte. Pokrijte zdjelu i ostavite da odstoji najmanje 2 sata ili preko noći. Stavite kriškice tikvica u srednju zdjelu, dodajte 1/2 žličice soli i promiješajte. Procijedite i osušite tikvice. U velikoj zdjeli izmiksajte jaja i šećer. Dodajte vaniliju, maslac i mlijeko te opet izmiksajte. Dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli, a potom dodajte i brašno, malo po malo. Dodajte tikvice i istrgane listove bosiljka. Miješajte kuhačom dok tijesto ne bude ravnomjerno sjedinjeno. Ulijte tijesto u okrugli kalup i poravnajte ga. Prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite još 45-55 minuta. Pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
450 g tikvica, pola žličice soli, 2 jaja, šalica šećera, žličica ekstrakta vanilije, 4 žlice maslaca, pola šalice mlijeka, pola žličice praška za pecivo, 1,25 šalica brašna, 4 listića svježeg bosiljka, maslinovo ulje
Broj osoba: 8
Priprema: 90 minuta