Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Savršenstvo u zalogaju quicha i raskošnih pita

Savršenstvo u zalogaju quicha i raskošnih pita
5

Male pite iz kalupa pripremaju se brzo, za samo 20 minuta, a kombinacija brojnih sastojaka uz topljivi sir i vrhnje iznenađuju bogatstvom okusa

Tajna dobrog tijesta za quiche je u pomnoj pripremi. Nakon prosijavanja brašna u zdjelu se dodaje maslac i strpljivo utrljava prstima dok smjesa ne postane mrvljiva. Zatim se dodaje voda i miješa širokim nožem zaobljene oštrice kako bi se dobilo meko, ali ne i ljepljivo tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata. Osim bijelog brašna, poigrajte se integralnim ili kukuruznim - koji daje lijepu, zlaćanu boju. Umjesto raskošnih pita, tortice su maštovit “finger food”. Razvaljano tijesto izreže se kalupima promjera deset cm, presavije se rub te se nadijevaju pestom, rajčicama, češnjakom, maslinama i kozjim sirom.

CRVENA PAPRENA PITA S LJUTIM KOBASICAMA
Popecite luk i kobasice, dodajte izrezani crveni radič, posolite i ohladite. Izmiješajte tri jaja, malo papra, tri dl kiselog vrhnja i 150 g dimljenog sira. Dodajte radiču i nadjenite lisnato tijesto prethodno probodeno vilicom. Pecite u pećnici na 150 stupnjeva dok ne porumeni.

MORSKI SPECIJALITETI OD LOSOSA I KOMORAČA
Kiselo vrhnje pomiješajte s jajima, dodajte peršin i origano te posolite. Izrežite 400 g lososa i dodajte u smjesu, a 350 g lisnatog tijesta razvaljajte na lim za pečenje. Na tijesto stavite usitnjeni komorač. Prelijte smjesom od vrhnja i jaja. Zapecite u pećnici dok ne dobije lijepu boju.

GURMANSKI QUICHE OD PRŠUTA I ŠUNKE
SASTOJCI: po 100 g šunke, pršuta i kiselih krastavaca, dcl vrhnja, 200 g bršna, 4 jaja
U prosijano brašno dodajte sol i ohlađen maslac. Umijesite dok ne dobijete rahlo tijesto. Dodajte vodu i mijesite dok ne postane glatko. Razvaljajte, stavite na lim i podignite rubove. Pršut propržite i dodajte na tijesto sa krastavcima i šunkom. Vilicom izmutite jaja s vrhnjem i prelijte. Zapecite na 200 °C.

VEGETARIJANSA PITA S BROKULOM I SIROM
SASTOJCI: 300 g lisnatog tijesta, 300 g brokule, 3 dcl vrhnja, 150 g sira, sezam
Brokulu usitnite i u posoljenoj vrućoj vodi kratko skuhajte. Umutite jaja, vrhnje, začine i češnjak. Brokulu procijedite i složite po pripremljenom lisnatom tijestu. Pospite muškatnim oraščićem i žlicom sezama. Prelijte umućenim nadjevom, pospite sirom i zapecite u pećnici oko 20 minuta.

MIJEŠANI SPECIJALITET SA SVJEŽIM SIROM
SASTOJCI: 150 g pšeničnog glatkog brašna, 100 g kukuruznog brašna, 1/2 žličice praška za pecivo, 100 g svježeg sira, jaje
Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte sol i prašak za pecivo te maslac. Dodajte propasirani sir i razmućeno jaje te zamijesite. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Razvaljajte i prebacite u namašćen kalup. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Blitvu blanširajte i nasjeckajte. Popržite sjeckani češnjak i dodajte blitvu. Izmiksajte i propasirajte. Dodajte svježi sir i sve još jedanput ispasirajte. Umutite jaja, vrhnje i mlijeko, dodajte blitvu, izlijte na tijesto, pospite peršinom i pecite oko 30 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića
EVO NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU

Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića

Važno je da kupite Božićnu zvijezdu koja nije bila izložena propuhu ili neadekvatnim uvjetima, jer će u protivnom po dolasku kući početi gubiti lišće, savjetuje osječki cvjećar Slaven Pavlović