Za nezaboravne slastice ne morate baš uvijek uključivati pećnicu. Ovaj desert u čaši je vrlo jednostavno napraviti, a dodatnu aromu daje mu malo višnjevca, domaći je najbolji
RECEPT
Savršenstvo okusa: Fini desert s rižom, čokoladom i višnjama
Sastojci:
- 180 g riže
- 6 dl mlijeka
- 80 g čokolade za kuhanje
- 2 žlice maslaca
- 60 g šećera
- 4 žlice slatkog vrhnja
- prstohvat cimeta
- 2 dl vrhnja za šlag
- kompot od višanja
- žličica likera višnjevca
Priprema:
Rižu prelijte mlijekom i zagrijavajte dok ne zavrije pa smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Dodajte čokoladu, maslac i šećer te kuhajte još dvije, tri minute. Maknite s vatre. Dodajte vrhnje i cimet te ostavite poklopljeno nekoliko minuta.
Rižu rasporedite po čašama i stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, istucite čvrsti šlag. Dodajte šlag čokoladnoj riži i prelijte kompotom od višanja u koji ste dodali i malo likera.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku