Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Savršeno za dvoje: Piletina u umaku od karameliziranog luka

Savršeno za dvoje: Piletina u umaku od karameliziranog luka

Ovo jelo jako je brzo gotovo, a svojim okusom će vas uistinu oduševiti. Ovaj recept idealan je kada ste u žurbi, a morate na brzinu nahraniti barem dvoje ljudi

Sastojci u ovom receptu dovoljni su za dvoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti petnaestak minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Priprema:

U tavi na srednjoj vatri otopite dvije žlice maslaca. Pileća prsa posolite žličicom soli te dodajte pola žličice papra. Dodajte piletinu u tavu i pržite dok ne dobije zlatnosmeđu boju, 4-5 minuta po strani. Izvadite piletinu iz tave i ostavite sa strane. U istu tavu dodajte preostale tri žlice maslaca. Na maslac dodajte luk, smeđi šećer i preostalih pola žličice soli. Pirjajte na srednjoj vatri, često miješajući, 10 minuta. U karamelizirani luk umiješajte brašno i pirjajte dvije minute. Ulijte goveđi temeljac i miješajte dok se umak ne zgusne. Dodajte Worcestershire umak i timijan te promiješajte. Vratite piletinu u tavu s umakom i kuhajte pet minuta. Pospite naribani sir i poklopite tavu. Kuhajte dok se sir ne otopi, 2-3 minute.

10 top recepata s vinom: Super se slaže s jetricama i kruškama
10 top recepata s vinom: Super se slaže s jetricama i kruškama

Sastojci:

5 žlica maslaca, 550 g pilećih prsa,1,5 žličica soli, 0,75 žličica svježe mljevenog crnog papra, 1 luk, 1 žlica smeđeg šećera, 2 žlice oštrog brašna, 1 šalica goveđeg temeljca, 2 žlice Worcestershire umaka, 2 žličice timijana, 120 g ementalera

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču